Το ISp καταδικάζει την επίθεση εναντίον μελών της SOLDER-GENÇ από το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας (TIP)

Στις 29 Μαΐου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, μέλη του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας (TIP) επιτέθηκαν σε μέλη της νεοσύστατης οργάνωσης SOLDER-GENÇ (στην οποία συμμετέχουν μέλη του ISp στην Τουρκία). Αφού προσπάθησαν να εκφοβίσουν τα μέλη της SOLDER-GENÇ, κατέφυγαν σε σωματική βία, καταστρέφοντας και κλέβοντας τα διακριτικά τους (η παράδοση του κινήματος στην Τουρκία είναι ότι όλες οι οργανώσεις φέρουν τα διακριτικά τους –σημαίες ή στολές- στις πορείες).
Αυτό το απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μνήμης, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU), με τίτλο «Υπερασπιζόμαστε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». 
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ISp (της διεθνούς πρωτοβουλίας επαναστατών σοσιαλιστών στην οποία συμμετέχει και το «Ξ»).

Με μεγάλη θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε την επίθεση μελών του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας (TİP) ενάντια σε μέλη της SOLDER-GENÇ. Επιπλέον, ερμηνεύουμε το γεγονός ότι το TIP δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει καμία δήλωση καταδίκης του περιστατικού, ως σιωπηλή έγκριση της επίθεσης.

Στεκόμαστε σταθερά ενάντια στη βία στο εσωτερικό της Αριστεράς. Οι αριστερές οργανώσεις πρέπει να στηρίζουν η μία την άλλη απέναντι στις επιθέσεις από τη πλευρά του συστήματος, όχι να ασκούν βία μεταξύ τους. Πολιτικές διαφορές εντός της Αριστεράς σίγουρα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να συζητούνται ανοιχτά και δημόσια, μπροστά στο κίνημα. Η κριτική και οι διαφωνίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αλλά ο εκφοβισμός και η σωματική βία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. 

Αυτοί που θεωρούν τις οργανώσεις τους ανώτερες ή ανταγωνιστικές προς την υπόλοιπη Αριστερά, που πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης και που χρησιμοποιούν βία για να εκφοβίσουν τους άλλους, δεν θα πετύχουν τίποτα. Η ιστορία μας είναι γεμάτη με παραδείγματα αποτυχιών αυτής της λογικής.

Είμαστε ταγμένοι/ες στον αγώνα για να μπει φρένο στην εξάπλωση αυτής της καταστροφικής κουλτούρας μέσα στο κίνημα και στην Αριστερά διεθνώς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα θεμέλια του επαναστατικού αγώνα και ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για τη σοσιαλιστική επανάσταση. 

Καλούμε όλους τους αγωνιστές να σταθούν σταθερά ενωμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις και να χτίσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των επαναστατικών δυνάμεων. Καλούμε τις αριστερές οργανώσεις, τα κόμματα και τα ρεύματα να πάρουν θέση ενάντια στη βία στο εσωτερικό της Αριστεράς, των συνδικάτων και του κινήματος.

Καλούμε την ηγεσία του TIP να καταδικάσει αυτή την επίθεση και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους.


Η βία στην Αριστερά πρέπει να σταματήσει!

Αποσπάσματα της ανακοίνωσης της οργάνωσης SOLDER-GENÇ

Στις 29 Μαΐου, ενώ συμμετείχαμε στην «Πορεία της Επανάστασης» με τα διακριτικά της οργάνωσής μας, SOLDER-GENÇ, απειληθήκαμε από μέλη του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας. Οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν απειλές όπως «δεν θα σας αφήσουμε να συμμετέχετε στην πορεία με αυτά τα διακριτικά» και επιχείρησαν να μας ασκήσουν λεκτική και ψυχολογική βία.

Διατηρώντας την ψυχραιμία τους μπροστά στην επίθεση, οι σύντροφοί μας δήλωσαν ότι βρίσκονταν στην κινητοποίηση ως κομμάτι του επαναστατικού αγώνα και ότι η επίθεση ήταν αντίθετη με τις παραδόσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας πάνω στις οποίες είναι χτισμένη η ιστορία της συγκεκριμένης κινητοποίησης. Ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί στο να μην απαντήσουν στην επίθεση με τον ίδιο τρόπο, ενισχύοντας έτσι τη βία και τον ανταγωνισμό στο εσωτερικό της Αριστεράς και του κινήματος. 

Μετά την λεκτική βία, μέλη του Κόμματος Εργαζομένων της Τουρκίας κατέφυγαν σε σωματική βία, σκίζοντας τις στολές από τα μέλη της SOLDER-GENÇ και κλέβοντας τις.

Ως SOLDER-GENÇ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κινηματικές διαδικασίες που θα χαρακτηρίζονται από την αλληλεγγύη και τις δημοκρατικές μεθόδους. Περιμένουμε την ίδια στάση από το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα