Το αντιφασιστικό κίνημα διευρύνεται και δυναμώνει!

Καμία αυταπάτη ότι μπορούν οι κυβερνώντες και τα δικαστήρια να ξεριζώσουν το τέρας του φασισμού! Μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν!

Άρθρο της Σύνταξης από το "Ξεκίνημα" που κυκλοφορεί (23/10-6/11)

Το αντιφασιστικό κίνημα διευρύνεται! Οι αντιφασιστικές επιτροπές, κινήσεις και πρωτοβουλίες αυξάνονται και επεκτείνονται!

Μετά τον πρώτο γύρο των πάνω από 100 μαζικών αντιφασιστικών διαδηλώσεων πανελλαδικά μετά τη δολοφονία του Παύλου και τις δεκάδες πετυχημένες εκδηλώσεις, έχουμε την δημιουργία νέων αντιφασιστικών επιτροπών στην Αθήνα (πχ. Πατήσια-Λαμπρινή, Ν.Ιωνία κ.α) νέων Συντονιστικών (Πέραμα-Κερατσίνι-Δραπετσώνα στις 3/10, Περιστέρι στις 17/10) καθώς και έναν νέο γύρο πολύ σημαντικών διαδηλώσεων:

  • Στις 25/10 στην Καλλιθέα

  • στις 26/10 στην Πλ. Βικτωρίας προς τον Α. Παντελεήμονα

  • στις 2/11 στα Νότια προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο

  • στις 9/11 στον Πειραιά

Εκτός Αθήνας υπάρχουν επίσης πολύ σημαντικές εξελίξεις.

  • Στην Καλαμάτα οργανώθηκε στις 12-13/10 το 2ο πετυχημένο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ

  • Στην Κέρκυρα οργανώθηκε στις 18-19/10 το πρώτο αντιφασιστικό φεστιβάλ με πρωτοβουλία του συλλόγου φοιτητών Τεχνών Ήχου και Εικόνας(ΤΗ.ΧΕΙ).

  • Στον Βόλο στις 19/10 μετά την μαζική αντιφασιστική πορεία ακολούθησε η πρώτη συνάντηση αντιφασιστικών επιτροπών από Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα με στόχο τη δημιουργία Πανθεσσαλικού Αντιφασιστικού Συντονιστικού.

  • Στην Έδεσσα στις 27/10 γίνεται η πρώτη συνάντηση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων των Νομών Ημαθίας και Πέλλας.

Και βέβαια θα υπάρχει αντιφασιστική παρέμβαση και παρουσία στις παρελάσεις που θα γίνουν με αφορμή την 28η Οκτωβρίου.

Τα αντιφασιστικά συντονιστικά: μια κατάκτηση του κινήματος

Η ιδέα των Αντιφασιστικών Συντονιστικών σε επίπεδο πόλεων και περιφέρειας, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με την δημιουργία του Αντιφασιστικού Συντονιστικού επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, παίρνει πια σάρκα και οστά δημιουργώντας αντικειμενικά νέες δυνατότητες για το αντιφασιστικό κίνημα.

Σε αυτή τη φάση ιδιαίτερη σημασία έχουν οι δράσεις με άξονα τον Α. Παντελεήμονα που αποτελούσε μαζί με την Πλατεία Αττικής άβατο της Χρυσής Αυγής.

Μετά το πολύ πετυχημένο θεατρικό για παιδιά του Θεάτρου Νέου Κόσμου του σκηνοθέτη Β. Θεοδωρόπουλου που έγινε στην πλατεία του Α. Παντελεήμονα στις 20/10 ακολουθεί η συγκέντρωση τοπικών συλλογικοτήτων και του Αντιφασιστικού Συντονισμού στις 26/10 και οι εκδηλώσεις πάνω στην πλατεία, που στόχο έχουν να σπάσουν το κλίμα του μίσους και της ξενοφοβίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κοινούς αγώνες Ελλήνων και ξένων κατοίκων της περιοχής ενάντια στα κοινά προβλήματα.

καμία εμπιστοσύνη στο κράτος

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το φασισμό. Το κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου, του Αλαφούζου και του Μπόμπολα, αναγκάστηκε να κτυπήσει τη Χρυσή Αυγή γιατί είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και γιατί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα οδήγησε σε μια μαζική έκρηξη αντιφασιστικών αισθημάτων και κινηματικών πρωτοβουλιών.

Όμως αυτοί που μέχρι σήμερα έστρωναν το δρόμο στην εμφάνιση και την άνοδο της Χ. Αυγής δεν πρόκειται ποτέ να εξαλείψουν το φασισμό από την κοινωνία. Είναι οι δικές τους πολιτικές κατ’ αρχήν που δημιουργούν τις συνθήκες που σπρώχνουν τμήματα της κοινωνίας προς το φασισμό: οι πολιτικές που γεννούν φτώχεια και απελπισία. Και είναι οι δικοί τους άνθρωποι, οι άνθρωποι της άρχουσας τάξης, όπως τον Πάλλη, που τους έδιναν αφειδώς λεφτά και όπλα για να τρομοκρατούν το κίνημα. Είναι οι δικοί τους αστυνομικοί που τους έδιναν κάλυψη. Και είναι οι δικοί τους «δημοσιογράφοι» που τους προμοτάρανε. Όταν σήμερα αυτοί οι ίδιοι καλοπληρωμένοι «παπαγάλοι» έχουν ντυθεί τα ρούχα του αντιφασίστα, πόσο πειστικοί μπορούν να γίνουν, όταν την ίδια στιγμή παραμένουν φανατικοί υπερασπιστές των Μνημονιακών πολιτικών;

Το κατεστημένο αποφάσισε να κτυπήσει τη Χ. Αυγή, αλλά «πολύ αργά και πολύ λίγο». Γι’ αυτό και τα ποσοστά της Χ. Αυγής παραμένουν ψηλά, γι’ αυτό παραμένει τρίτο κόμμα! Μόνο το μαζικό κίνημα και η κοινωνία, μέσα από μαζικούς αντιφασιστικούς αγώνες μπορούν να εξαλείψουν το φασισμό! Μαζικές, ενωτικές, δημοκρατικές, αντιφασιστικές επιτροπές παντού – η μόνη απάντηση στον κίνδυνο του φασισμού! Ενάντια και στους φασίστες και στις πολιτικές της Τρόικας και τους κυβερνώντες!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα