Τι τρέχει…

Θεσσαλονίκη

Ανοικτή συζήτηση πραγματοποίησε ο πυρήνας του Μαθητικού Ξεκινήματος στην Περαία της Θεσσαλονίκης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η εργατική Πρωτομαγιά και τα μηνύματά της σήμερα. Η συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, ήταν πολύ καλή και δόθηκαν εφημερίδες και άλλο υλικό. Το ραντεβού που δόθηκε στο τέλος ήταν για τη συγκέντρωση της πρωτομαγιάς και για μια νέα παρόμοια μαθητική εκδήλωση την επόμενη περίοδο.

Βόλος

Την Τετάρτη 5 Μάη η φοιτητική παράταξη Ρωγμή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει συναυλία στο ανοιχτό θεατράκι της Αρχιτεκτονικής με τα φοιτητικά συγκροτήματα Ψ-murder ft. Pubic, Wholle Lotta Rockers και Αρχιπαίκτονες. Η συναυλία όπως και το πολιτικό – πολιτιστικό τριήμερο που οργάνωσε η Ρωγμή την προηγούμενη περίοδο είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι το πανεπιστήμιο μπορεί να είναι ανοικτό σε εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης χωρίς χορηγούς και ακριβές εισόδους.

ΤΕΙ Αθήνας

Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στα ΤΕΙ Αθήνας από τη Ματσέτα. Στις 6-7 Μαΐου διοργανώνει διήμερο με έκθεση βιβλίου, συζήτηση και πάρτυ. Παράλληλα κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Ματσέτα για τη ΣΔΟ και τη ΣΕΥΠ με άρθρα για τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τις φοιτητικές εκλογές.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής