Άστραψε και βρόντηξε ο Κ. Μητσοτάκης: «Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστεροί ήταν στο Πολυτεχνείο», «Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα»… Μαθήματα ελληνικής ιστορίας λοιπόν:
- Οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή στα τέλη της δεκαετίας του ’70 είχαν απαγορεύσει η πορεία του Πολυτεχνείου να φτάνει στην Αμερικανική πρεσβεία. Εξαίρεση το 1980, όταν η πορεία έσπασε το μπλόκο στην βουλή και έπεσαν νεκροί από το χτύπημα των ΜΑΤ η εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο φοιτητής Ιάκωβος Κουμής.
- Ο πρώτος επίσημος εορτασμός από την ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο έγινε 30 (!) χρόνια μετά την εξέγερση, το 2003.
- Οι γνωστοί παλιοί αρνητές του Πολυτεχνείου, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, παραμένουν στις γραμμές της ΝΔ, οι έτεροι Κ. Βελόπουλος και ο Γ .Καρατζαφέρης που άλλοτε έκανε εκπομπές στο κανάλι του με τον Παττακό, έχουν πάρει πια άλλους δρόμους.
- Το 1983, όταν γραμματέας της ΜΑΚΙ ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, δήλωνε «οι μαθητές που ψήφισαν Δεξιά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια, δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για Πολυτεχνείο».
- Ο Κ. Λούλης που είχε διοριστεί πέρσι από τον Κυρ. Μητσοτάκη γ.γ. υπ. Τουρισμού, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα» που βρίθει αναφορών απαξίωσης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Φτάνουν ή να βρούμε κι άλλα;