Από τη δράση μας

Συγκεντρώσεις ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο

Την Δευτέρα 4 Μάη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις της χώρας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Το νομοσχέδιο απλοποιεί σε εγκληματικό βαθμό τη διαδικασία αδειοδότησης μεγάλων έργων, επιτρέπει τη χωροθέτηση περιβαλλοντικά καταστροφικών επενδύσεων σε ευαίσθητες περιοχές προστασίας της φύσης και περιοχές Natura, νομιμοποιεί χιλιάδες αυθαίρετα και ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εξάπλωση των αιολικών πάρκων σε δάση και βουνοκορφές. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετείχε το «Ξ».

Διαμαρτυρίες εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης

Την Πέμπτη 7 Μάη, τα σωματεία των εργαζομένων στις Τέχνες προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καθώς με την αναστολή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, η πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης έμεινε χωρίς κανένα εισόδημα και την ίδια ώρα εξαιρέθηκε από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Το «Ξ» στάθηκε στο πλάι των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις ενάντια στις κάμερες στα σχολεία

Την Τετάρτη 13 Μάη, η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών σε Γυμνάσια-Λύκεια), η ΔΟΕ (Ομοσπονδία δασκάλων) και η ΟΙΕΛΕ (εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων) πραγματοποίησαν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στην τοποθέτηση καμερών στα σχολεία (διαβάστε περισσότερα στη σελ. 2).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετείχε το «Ξ».

Διαδικτυακές εκδηλώσεις της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής –  ISA

Η Διεθνής Σοσιαλιστική Εναλλακτική, (International Socialist Alternative – ISA) μια οργάνωση που παλεύει ενάντια στον καπιταλισμό, με παρουσία σε πάνω από 30 χώρες του κόσμου και στην οποία συμμετέχει το «Ξ»,  οργανώνει κάθε Κυριακή διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρίσκεται η κρίση του κορονοϊού και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία και τους εργαζομένους, μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται διαδικτυακά με live-streaming σε Facebook, Youtube κλπ, κάθε Κυριακή στις 21.00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να επισκεφτείτε το site του «Ξ» xekinima.org, όπου θα αναρτώνται οι εβδομαδιαίες εκδηλώσεις.

Ανοιχτές διαδικτυακές συσκέψεις του «Ξ»

Στα πλαίσια του αυτοπεριορισμού προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, το «Ξ» πραγματοποιεί τις βδομαδιάτικες συσκέψεις των τοπικών του οργανώσεων μέσω διαδικτύου. Οι συσκέψεις αυτές είναι ανοιχτές σε όποιον/α ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, με βασικό θέμα τις διάφορες πτυχές της κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αν θες να συμμετέχεις στην ηλεκτρονική συνάντηση που βρίσκεται κοντά σου, επικοινώνησε στο αντίστοιχο τηλέφωνο της διπλανής στήλης, έλα σε επαφή μαζί μας και συνδέσου στις τηλε-συσκέψεις.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής