Θλιβερός σαν Κύρκος

«Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις … Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής, ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση»,

δήλωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στο Mega.

«Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά το πρόταγμα είναι: Τόλμη, περισσότερη τόλμη»
κατέληξε.

***

«Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος είχε εκφράσει πολύ προ της προκήρυξης των εκλογών την άποψη ότι ?υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ). Ήταν εξάλλου ανάμεσα σε εκείνους που είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι "το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του" και ότι ο ΣΥΝ έπρεπε να αποχωρήσει από το συμμαχικό σχήμα ».

In.gr (συγκρότημα Λαμπράκη) 1.10.09

______________________

Καλώς τον κι ας άργησε. Με τον ίδιο πάντα τρόπο. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές προτείνει στο κόμμα του να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, βρίσκοντας αμέσως βήμα στο ΜΕΓΚΑ και σε όλα τα ΜΜΕ που τώρα πια στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου.

Τι θέλει αλήθεια να πετύχει ο Κύρκος με αυτή του την παρέμβαση;

Σίγουρα όχι να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Ούτε να πείσει δημοκρατικά τους -υποτίθεται- συντρόφους του που έχουν πάρει αποφάσεις με συντριπτικές πλειοψηφίες ενάντια στην κεντροαριστερά.

Ένα μόνο πράγμα πετυχαίνει: να ρίξει νερό στο μύλο καταρχήν του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου για πιο ισχυρή αυτοδυναμία και ταυτόχρονα να συσπειρώσει τις δυνάμεις εκείνες μέσα στον ΣΥΝ που «δεν είναι αδιάφορες για την διακυβέρνηση του τόπου» δηλαδή την Ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ.

Και αυτό την ίδια μέρα που το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε -48 ώρες πριν τις εκλογές- να αναρτήσει το πρόγραμμά του στο διαδίκτυο, το οποίο πέρα από τις σκόπιμες ασάφειες και γενικολογίες, μιλάει ουσιαστικά για συνέχιση της λιτότητας, χαριστικές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο, ενώ δεν λέει κουβέντα για τις δημόσιες επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν (π.χ. ΟΤΕ, ΟΑ κτλ).

Οι κουβέντες του Κύρκου δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με την οπτική «του ηλικιωμένου και σεβάσμιου ηγέτη της αριστεράς» (όπως πολλά στελέχη του ΣΥΝ επιμένουν να χαρακτηρίζουν) αλλά ενός ανθρώπου που έχει στο DNA του τον συμβιβασμό και την ήττα της αριστεράς και πλέον προσπαθεί συνειδητά να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει τον ΣΥΝ στα ήρεμα νερά του κατεστημένου όπως τα είχε καταφέρει αυτός με το ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΕΑΡ και τους επιγόνους τους (Μ. Δαμανάκη, Ν. Κωνσταντόπουλος κτλ).

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε στον Κύρκο είναι ότι πραγματικά η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει και δεν θα συγχωρέσει, ούτε δισταγμούς ούτε αντιδράσεις αλλά ούτε και ξεπουλήματα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα