Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αύριο, 1/12

Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα γίνονται κάθε μέρα και δυσκολότερες. Η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορά της για εκατοντάδες πρόσφυγες που δεν προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ ενώ και για τους υπόλοιπους οι έλεγχοι έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί. Ταυτόχρονα, όσο χαλάει ο καιρός η ασφαλής μετάβαση των προσφύγων στην Ελλάδα είτε από την θάλασσα είτε από τα χερσαία σύνορα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης συμμετέχει και καλεί στην πορεία ενάντια στους φράχτες των Ευρωπαϊκών χωρών και στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ειδομένη, την Τρίτη 1/12 στις 18:00 στην Καμάρα. Ακολουθεί το κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον περιορισμό στη δυνατότητα των προσφύγων και μεταναστών/τριών να διασχίσουν τα βαλκανικά σύνορα και να φτάσουν στις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, όπως το επιθυμούν, έχει ως αποτέλεσμα μια νέα πολύ δύσκολη κατάσταση στο πέρασμα της Ειδομένης προς Μακεδονία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι που δεν κατάγονται από τις "κατάλληλες" χώρες είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια βδομάδα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Οι εγκλωβισμένοι/ες αρνούνται να φύγουν από το συνοριακό πέρασμα διεκδικώντας με απεργία πείνας το δικαίωμά τους να κινηθούν ελεύθερα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους με την παρουσία μας στα σύνορα και με τη μεταφορά της αντιπαράθεσης με τις ευρωπαϊκές αντιμεταναστευτικές πολιτικές και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες-πρόσφυγες και εναντίωσης στις πολιτικές του πολέμου, των κλειστών συνόρων και των φραχτών των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, την Τρίτη 1/12 στις 18.00 στην Καμάρα.

Θεωρούμε επίσης ότι η φετινή παγκόσμια μέρα μετανάστευσης, στις 18 του Δεκέμβρη, οφείλει να είναι μια μέρα μεγάλων κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη αυτής της ηπείρου, σε κάθε συνοριακό πέρασμα, όπου άνθρωποι αμφισβητούν την Ευρώπη-φρούριο. Η κίνηση και οι αγώνες των μεταναστών/τριών θα πρέπει να συναντηθούν με την  πλατιά αλληλεγγύη των ντόπιων δημιουργώντας το μεγαλύτερο ίσως κίνημα των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.

Για την προετοιμασία και οργάνωση αυτής της ημέρας, καλούμε σε σύσκεψη οργανώσεων, ομάδων αλληλεγγύης, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 2/12, στις 20.00 στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα