Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στο Flyover!

Την Κυριακή 5/11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση, που καλούσαν κάτοικοι της Μαλακοπής, στο ελαιόρεμα της Τούμπας, για την ενημέρωση και τον σχεδιασμό δράσεων ενάντια στο Flyover.

Συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα της γειτονιάς, ανάμεσά  τους και μέλη επιτροπών γειτονιάς, όπως η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου, η επιτροπή κατοίκων Πυλαίας, ο συντονισμός Κωνσταντινοπολιτών, σύλλογοι, μέλη των δημοτικών παρατάξεων, Η Πόλη Ανάποδα και Λαϊκή Συσπείρωση κα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις εισηγήσεις των Κώστα Νικολάου, Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγου, και του Θανάση Μαρίνη, μέλος της Πόλης Ανάποδα που ασχολείται και παρακολουθεί τον συντονισμό πρωτοβουλιών κατοίκων της πόλης.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσια συζήτηση με κοινό παρονομαστή  ότι το Flyover είναι ένα έργο που δεν λύνει σε καμία περίπτωση το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, γίνεται χωρίς καμία συζήτηση και σχέδιο και γίνεται μόνο για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις και υπήρξε συμφωνία για τη δημιουργία Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής, ενώ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες και επιτροπές καταλήχθηκαν οι πρώτες δράσεις:

  • Συμμετοχή στη διαμαρτυρία σήμερα, Δευτέρα 6/11, στις 6μμ στο ξενοδοχείο Porto Palace, όπου το υπουργείο μαζί με την εταιρεία θα παρουσιάσουν το  έργο σε φορείς και ΜΜΕ.
  • Ενημερωτική εξόρμηση, το Σάββατο 11/11 στις 11 πμ στο κέντρο πολιτισμού Τούμπας.
  • Τοπική πορεία διαμαρτυρίας, την Κυριακή 12/11 ώρα 11πμ στο πρώην Ορφανοτροφείο, νυν παιδική χαρά στην Λαμπράκη, μαζί με σωματεία και συλλόγους της περιοχής.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη που συμμετείχε στην πρωτοβουλία για την πρώτη συνάντηση των κατοίκων Μαλακοπής στο κανάλι «DION» και στην εκπομπή «Ξεκινάμε Μαζί» με τη Δήμητρα Μακρή:

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα