Θεσσαλονίκη: Η Χρυσή Αυγή προκαλεί

Της Κατερίνας Κλείτσα

Με συνθήματα όπως «Έξω οι ξένοι» και «Οι Κινέζοι μας παίρνουν τις δουλειές» έχει γεμίσει η Χρυσή Αυγή περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται και πολλά μικρά καταστήματα ρούχων.

Η οικονομική κρίση οδήγησε τον κόσμο να αγοράζει από κινεζικά καταστήματα που είναι φθηνότερα. Το γεγονός αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Χρυσαυγίτες να αναπτύξουν για μια ακόμα φορά τα ανόητα ρατσιστικά τους επιχειρήματα. Κατηγορούν λοιπόν τα κινέζικα καταστήματα ότι είναι παράνομα και ότι κλείνουν τα ελληνικά. «Ξεχνούν» όμως να αναφέρουν ότι το Σ.Δ.Ο.Ε. έκανε έλεγχο στα κινέζικα και δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο, όπως αρνούνται και την κοινή λογική, ότι δηλαδή ο κόσμος επιλέγει να ψωνίζει από κινέζικα γιατί τα χρήματα του δεν φτάνουν για ακριβότερα καταστήματα.

Τα συνθήματα αυτά εξυπηρετούσαν και την προεκλογική τους εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Σε συνεργασία με παλιούς γνωστούς ακροδεξιούς κατέβηκαν στις εκλογές σαν «Πατριωτική Συμμαχία» κι ενώ δεν κατάφεραν να πάρουν αξιόλογο αριθμό ψήφων, δεν παύει να είναι προκλητικό το να κατεβαίνει σε εκλογές φασιστική οργάνωση.

Όπως προκλητική είναι και η εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο για την επέτειο του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μια επέτειος μάλιστα που κάθε χρόνο αλλάζει ημερομηνία (!) έτσι ώστε να συμπίπτει με την έκθεση βιβλίου.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης τέτοιου είδους φασιστικές οργανώσεις προσπαθούν να προσεγγίσουν τους οικονομικά αδύναμους, να τους αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και να τους φανατίσουν. Υποχρέωση της αριστεράς είναι να μην το επιτρέψει, να μην αφήσει περιθώρια ανάπτυξης των φασιστικών ιδεών, να στερήσει κάθε ελευθερία από τους εχθρούς της ελευθερίας.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής