Θεσσαλονίκη: ακύρωση της σημερινής μας δράσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ειδομένη

Τα τελευταία εικοστετράωρα η κατάσταση για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη έχει γίνει εφιαλτική.

Η αστυνομία και από τις δύο μεριές καταστέλλει με δακρυγόνα τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται και προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ, έχοντας μείνει για μέρες χωρίς πρόσβαση σε τροφή και βασικά είδη ανάγκης. Πρεχθές υπήρξε ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας στα σύνορα, ένας 22χρονος Μαροκινός που ανέβηκε σε ένα εγκαταλειμμένο βαγόνι και υπέστη ηλεκτροπληξία

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η μεταφορά των προσφύγων, χωρίς την θέλησή τους, πίσω στην Αθήνα, ενώ η Frontex, με επίσημη ανακοίνωσή της θα στείλει δυνάμεις στην περιοχή από την επόμενη εβδομάδα.

Λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, η συντριπτική πλειοψηφία των αλληλέγγυων και ΜΚΟ έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και οι πρόσφυγες έχουν απομείνει στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς τρόπο να ζεσταθούν παρά μόνο με αυτοσχέδιες φωτιές και χωρίς τροφή ή νερό. 

Για λόγους ασφαλείας, δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε την σημερινή μετάβασή μας στην Ειδομένη. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων. 

Δείτε παρακάτω βίντεο που περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην Ειδομένη:
https://www.youtube.com/watch?v=vnmJdSYS9q8
https://www.youtube.com/watch?v=-lvhZDogN3Y
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής