Θεσ/νίκη – Σήμερα 7/3, Εκδήλωση: Οι γυναίκες μπροστά στον αγώνα για ίσα δικαιώματα

Εκδήλωση του σχήματος «Μαχητικές & Ελεύθερες» για την καταπίεση και τους αγώνες των γυναικών.

  • Πέμπτη 7/3
  • στις 19:00
  • Στο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, 4ος όροφος)

Τα τελευταία χρόνια το γυναικείο κίνημα αναπτύσσεται διεθνώς. Από τη νίκη του δημοψηφίσματος για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία και τις μεγαλειώδεις πορείες στις ΗΠΑ ενάντια στον σεξιστή Πρόεδρο Τραμπ, μέχρι τις απεργίες των γυναικών στα McDonald’s και στην Google ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας και τις ανισότητες στις αμοιβές, οι γυναίκες οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματα που στερούνται μέχρι σήμερα λόγω του φύλου τους.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα των Μνημονίων και της λιτότητας, αν και δεν έχει αναπτυχθεί γυναικείο κίνημα, νέες γυναίκες ριζοσπαστικοποιούνται πάνω στα ζητήματα του σεξισμού, αλλά και σε άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία: τον φασισμό, το περιβάλλον, την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η καταπίεση των γυναικών και ο σεξισμός και οι μορφές αντίστασης που αναπτύσσονται θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνουν οι Μαχητικές & Ελεύθερες την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 19:00 στο ΤΑΚΙΜ.

Ομιλήτριες:

  • Ρουθ Κόπιντζερ* (μέσω Skype) – Βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας (αδερφή Οργάνωση της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα»)
  • Λουκία Αργυριάδου – Δημοτικό Σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα»
  • Στέλλα Χονδροματίδου – Εργαζόμενη μητέρα
  • Κατερίνα Κλείτσα – Ξεκίνημα
  • Ιωάννα Μιχάλογλου – Μαθήτρια Β’ Λυκείου
  • Ρένα Μεζιλτσόγλου – Άνεργη
  • Φρόσω Δημητριάδου – Αγωνίστρια ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Θα προβληθούν επίσης 5λεπτα βίντεο με ομιλίες αγωνιστριών από το εξωτερικό, όπως από την Σάμα Σαγουάντ, σύμβουλο στην πόλη του Σιατλ των ΗΠΑ, από τη Ρωσία, κλπ, καθώς και βίντεο που αφορούν την έννοια της συναίνεσης και τη βία κατά των γυναικών.  

*Η Ρουθ Κόπιντζερ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ιρλανδία – νομιμοποιήθηκαν μόλις πέρσι – ενώ το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστή διεθνώς όταν υπερασπιζόμενη ένα θύμα βιασμού έδειξε ένα στρινγκ στη βουλή για να τονίσει ότι ρούχα και εσώρουχα δεν αποτελούν τεκμήριο συναίνεσης όπως είχε ισχυριστεί ο δικηγόρος του βιαστή στο δικαστήριο.  

Η εκδήλωση στο fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,275ΥποστηρικτέςΚάντε Like
987ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
435ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα