Θεσ/νίκη: Συνεχίζονται οι δράσεις ενάντια στη μαζική κοπή δέντρων το Σάββατο 26/11

Δημοσιεύουμε ανάρτηση του αριστερού δημοτικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη «Η Πόλη Ανάποδα» στο οποίο συμμετέχουν μέλη του «Ξ», για το ζήτημα της μαζικής κοπής-καρατόμησης δέντρων στην οδό Κρήτης που επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές. 
Οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την οδό Κρήτης έχουν φτιάξει την «Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης», μέσα από την οποία οργανώνονται δράσεις και συλλέγονται υπογραφές για να πιεστεί η διοίκηση του Δήμου με στόχο:
Να σταματήσει άμεσα η περαιτέρω καρατόμηση των δέντρων στην οδό Κρήτης – να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.
Να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε καμία γειτονιά της πόλης.
Να φυτευτούν άμεσα μεγάλα δέντρα στις 3.000 και πλέον άδειες δενδροδόχους του Δήμου και όχι μικρά, που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να δώσουν το ίδιο πράσινο με αυτό που χάθηκε. 
Να γίνουν προσλήψεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών έτσι ώστε να υπάρχει τακτική φροντίδα του πρασίνου εφαρμόζοντας περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές.

Ως Πόλη Ανάποδα στηρίζουμε την Πρωτοβουλία Κατοίκων γειτονιάς της οδού Κρήτης ενάντια στην κοπή δέντρων στην περιοχή και απαιτούμε να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.

Την επόμενη περίοδο κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε καμία γειτονιά της πόλης.

Διεκδικούμε την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να υπάρχει τακτική φροντίδα του πρασίνου μέσα από περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές.

Επιπλέον, η διοίκηση Ζέρβα οφείλει όχι μόνο να διαφυλάξει το ελάχιστο πράσινο της πόλης, αλλά και να το ενισχύσει άμεσα.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ότι σε μια σειρά από γειτονιές της πόλης οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν σε μια βιώσιμη περιβαλλοντικά και κοινωνικά πόλη. Οι πρωτοβουλίες αυτές παρεμβαίνουν στις γειτονιές, δικτυώνονται μεταξύ τους και μπορούν να πετύχουν νίκες.

Η άμεση και μαζική αντίδραση του κόσμου έφερε κάποια πρώτα αποτελέσματα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης (22/11) αποσύρθηκε η εισήγηση για την κοπή ενός αρκετά σημαντικού αριθμού δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Συνεχίζουμε με Συλλογή Υπογραφών ενάντια στην καταστροφή των δέντρων της οδού Κρήτης και των υπόλοιπων γειτονιών της Θεσσαλονίκης:

  • Το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 11πμ στη διασταύρωση των οδών Δελφών & Γρηγορίου Ε’ η Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης θα βρίσκεται εκεί για Συλλογή Υπογραφών και λίγο αργότερα θα γίνει συνάντηση για τις επόμενες δράσεις στο αμφιθεατράκι του πάρκου Κρήτης.
  • Συλλογή Υπογραφών γίνεται και ηλεκτρονικά εδώ

Η Πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς οδού Κρήτης στο Fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα