Θεσ/νίκη, Σάββατο 12/11: Συλλογή υπογραφών για την κοπή 175 δέντρων στην οδό Κρήτης

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα)

Κάλεσμα για συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης του Δήμου Θεσσαλονίκης για κοπή 175 δέντρων στην οδό Κρήτης!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00, Πάρκο Κρήτης

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρά τη διαφωνία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενέκρινε τη μαζική κοπή 175 δέντρων από τη δεντροστοιχία των 246 δέντρων στην οδό Κρήτης, με τη δικαιολογία ότι είναι επικίνδυνα για πτώση, ένεκα γήρανσης.

Πριν καν παρθεί η σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, τα συνεργεία των εργολάβων ανέλαβαν να κατακρεουργήσουν τα δέντρα αυτά, αφήνοντας μόνο τους κορμούς για το τελικό στάδιο.

Τα δέντρα αυτά είναι μόλις 50 ετών και πολύ λίγα είναι σε κατάσταση που πρέπει να απομακρυνθούν. Ακόμα και γι’ αυτά, ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Δήμος -όλες του οι διοικήσεις ως τώρα- που δεν τα φρόντισε, ενώ υπάρχουν τρόποι και περιγράφονται μάλιστα στον Κανονισμό Πρασίνου του ίδιου του Δήμου.

Ακόμα και τώρα, μπορούν να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα δέντρα, για να μη μειωθούν ακόμα περισσότερο τα μόλις 2 τετραγωνικά μέτρα πράσινο που μας αντιστοιχούν ανά κάτοικο, γεγονός που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, την υγεία μας, το κλίμα της πόλης και την άμυνα απέναντι στις πλημμύρες.

Καλούμε σε συλλογή υπογραφών το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στις 12:00 στο πάρκο Κρήτης (στο ύψος της οδού Γρηγορίου Ε΄).

Να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι/-ες εκεί!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα