Θεσ/νίκη: Παρέμβαση της «Πόλης Ανάποδα» στην Πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα).

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ισχυρίζεται η διοίκηση του δήμου ότι με την απομάκρυνση των λαμαρινών αποδίδεται η πλατεία στην πόλη και τους κατοίκους της, όταν στην πραγματικότητα προσκαλούνται κι άλλα αυτοκίνητα στο κέντρο για να σταθμεύουν στο νεκραναστημένο επίγειο πάρκινγκ.

Η πλατεία θα αποδιδόταν στ’ αλήθεια στους κατοίκους της πόλης, αν διαμορφωνόταν από τις υπηρεσίες του δήμου ένας ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος με δέντρα, παρτέρια και υπαίθριους καθιστικούς χώρους, όπως ζητάμε επιτακτικά από τον Δεκέμβριο του 2019.

Για να γίνει επιτέλους η Πλατεία Ελευθερίας αντάξια του ονόματός της, για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη όπως της αρμόζει, και για να δημιουργηθεί ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος με υψηλό πράσινο στο κέντρο της πόλης που μόλις μερικές μέρες πριν κατατάχθηκε, μετά από μεγάλη διεθνή έρευνα, στις πόλεις της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ανεπαρκών χώρων πρασίνου.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτρέψει κάθε άλλο σχέδιο προς την αντίθετη κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκινγκ -επίγειου ή υπόγειου.

Σας καλούμε όλες και όλους για να αγωνιστούμε γι’ αυτό!

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής