Θεσ/νίκη: Ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για επαναλειτουργία του «Λοιμωδών»!

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Η Πόλη Ανάποδα» στην οποία συμμετέχουν και μέλη του «Ξ».

Στη χθεσινή (21/02/2022) συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπερψήφισε ομόφωνα σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δικαιώνει τους αγώνες των πολιτών της πόλης για αυτό το ζήτημα. Φυσικά, το θέμα είναι αν θα κάνει κάτι η διοίκηση για να προωθήσει έμπρακτα το συγκεκριμένο αίτημα προς την κυβέρνηση. Φοβόμαστε πως όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εκεί για να της το θυμίζουμε. Ακολουθεί το σχέδιο ψηφίσματος όπως κατατέθηκε από την παράταξή μας και έγινε ομόφωνα αποδεκτό χωρίς αλλαγές:

Άμεση επαναλειτουργία του Λοιμωδών

Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη, ένα ιστορικό νοσοκομείο για την πόλη, έκλεισε το 2013 στο πλαίσιο περικοπών. Από τότε παραμένει σφραγισμένο εδώ και 9 περίπου χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί από το ιταλικό κράτος στο ελληνικό δημόσιο με ελάχιστο μίσθωμα (74 ευρώ ετησίως) και υπό τον όρο να λειτουργεί ως δομή υγείας.

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, υγειονομικοί, πολίτες, φορείς και συλλογικότητες της πόλης κινητοποιούνται με διάφορους τρόπους από τον περασμένο Νοέμβριο ζητώντας την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ειδική γνώση και κλίνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ειδικά την εποχή που η δημόσια υγεία βάλλεται από ένα λοιμώδες νόσημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιλαμβανόμενο τα τεράστια κενά της δημόσιας υγείας στην πόλη, συντάσσεται με το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου, με την στελέχωση και τον εξοπλισμό που απαιτείται, και καλεί τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής