Θεσ/νίκη: Όχι ανέγερση κτηρίου στην περιοχή «Γαλαξία»

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία»

Καλούμε όλους τους φορείς της γειτονιάς, σωματεία της πόλης, αθλητικούς πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους κατοίκων να στηρίξουν την πρωτοβουλία και την προσπάθεια ώστε να μην γίνει άλλος ένας χώρος πρασίνου τσιμέντο. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή «Γαλαξία» δίπλα από τον παιδικό σταθμό του Φωκά, (μεταξύ Δελφών – 25ης Μαρτίου, συμβολή Ζεμπελίου – Καρακάση), ο οποίος αποτελεί χώρο πρασίνου, υπάρχει σχέδιο ανέγερσης πολυκατοικίας. 

Οι ανάγκες μας ως κάτοικοι της περιοχής δεν είναι η ανέγερση άλλης μιας πολυκατοικίας που θα εξυπηρετήσει τα κέρδη της κάθε κατασκευαστικής. Στην περιοχή που ζούμε έχουμε ανάγκη από ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης. Χώρους που θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας και να περνάμε ποιοτικά στον ελεύθερο χρόνο μας. Το πράσινο είναιζ ωή

Διεκδικούμε

  • Να μην προχωρήσει η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου στην περιοχή Γαλαξία.
  • Διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων. 

Οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί – οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλους τους κατοίκους, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. 

Η συλλογή υπογραφών έχει ήδη ξεκινήσει ώστε η φωνή μας να είναι πιο δυνατή στο δημοτικό συμβούλιο και να ασκήσουμε πίεση. 

Καλούμε

  • Σάββατο 1/6 στις 18:00 στο σημείο (Ζαμπελίου με Καρακάση). Δημιουργία πανό που θα αναρτηθούν στη γειτονιά και καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα το περιβάλλον. 
  • Δευτέρα 10/6 θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κατατεθούν οι υπογραφές και τα αιτήματα μας. 

Όλες και όλοι να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, για τις ανάγκες των πολλών. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα