Θεσ/νίκη, Κυριακή 28/5: Όχι άλλο τσιμέντο – Θέλουμε χώρο πρασίνου & παιδική χαρά

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα)

Στην οδό Άνω Τζουμαγιάς στην Κάτω Τούμπα, δίπλα στο ρέμα της Υφανέτ, υπήρχε εδώ και κάποια χρόνια παιδική χαρά. Στον πυκνά δομημένο πολεοδομικό ιστό της πόλης με το ελάχιστο πράσινο και ελεύθερους χώρους, αποτελούσε μια μικρή, αλλά σημαντική ανάσα αναψυχής και χαλάρωσης. Όχι πια. Όπως μάθαμε πρόσφατα, πραγματοποιώντας και επιτόπια επίσκεψη, το οικόπεδο -ιδιοκτησίας της “Εκκλησίας της Ελλάδας”- είναι άδειο, περιφραγμένο και έτοιμο για «αξιοποίηση». Με άλλα λόγια, στρώνουν το έδαφος για ακόμα περισσότερο τσιμέντο σε μια ήδη επιβαρυμένη γειτονιά και μάλιστα σε σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο για το ρέμα.

Δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται να ανεχτούμε περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

Να διεκδικήσουμε:

  • να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου το οικόπεδο στην Άνω Τζουμαγιάς για να αξιοποιηθεί για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου, να επανέλθει η παιδική χαρά, τηρώντας, φυσικά, όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.
  • να προστατευτεί και να αναδειχθεί το ρέμα της Υφανέτ ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην πόλη.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε συνάντηση και συζήτηση δίπλα στο οικόπεδο (Άνω Τζουμαγιάς 2) την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Η εκδήλωση στο fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα