Θεσ/νίκη – Η Πόλη Ανάποδα: Τελικά, ούτε Μετρό ούτε αρχαία μέχρι το 2023;

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα).

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου η ΥΠΠΟ κ. Μενδώνη ανέφερε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου: «Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2025 ελλοχεύει ο κίνδυνος επιστροφής του συνόλου των χρημάτων που θα έχει εισπράξει η χώρα έως τον Δεκέμβριο 2023»!

Μέχρι σήμερα η δικαιολογία για την εγκληματική απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου ήταν ότι η χώρα θα κληθεί να επιστρέψει ολόκληρα τα ποσά που έλαβε από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του έργου αν αυτό δεν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο 2023, μαζί με τον Σταθμό Βενιζέλου.

Μαθαίνουμε λοιπόν από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η κοροϊδία και η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης είναι απλά παιχνίδια στα χέρια πολιτικών και εργολάβων και θα συνεχιστούν για ακόμα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια! Μαθαίνουμε ότι η μεθόδευση για την απόσπαση, δηλαδή την καταστροφή ουσιαστικά, του μνημειακού συνόλου του Decumanus Maximus δεν είχε καμία σχέση με κάποια δήθεν επίσπευση του έργου.

Επίσης, επειδή το συγκεκριμένο επιχείρημα ήταν βασικό και στον φάκελο που κατέθεσε το ΥΠΠΟ και η Αττικό Μετρό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: δόθηκαν ψευδή στοιχεία στο ΣτΕ ώστε να γείρει εκεί η πλάστιγγα υπέρ της νομιμότητας της απόφασης της κυβέρνησης;

Κύριε Ζέρβα, κάθε τόσο έχετε επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης· είστε ενήμερος για όλα αυτά; Εάν ναι, γιατί τα έχετε αποκρύψει από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης; Αν όχι, τι σκοπεύετε να κάνετε απέναντι στην τόσο συμπαθή σας κυβέρνηση για αυτόν τον εμπαιγμό και την ομηρία ολόκληρης της πόλης; Κύριε Δήμαρχε, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απαντήσεις!

Συνδημότισσες και συνδημότες, ως πότε θα επιτρέπουμε στην κυβέρνηση και στον Δήμο να μας έχουν ομήρους, να μας ταλαιπωρούν και να καταστρέφουν την πολιτιστική μας κληρονομιά για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων;

Να δοθεί τέλος στην ομηρία και την κοροϊδία της πόλης!

Να ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμαστικές διαδρομές στους σταθμούς μέχρι το Σιντριβάνι και να παραδοθούν για χρήση στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2022!

Να μην γίνει καμία απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα