Θεσ/νίκη: Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην ψαραγορά ΘΑΛΑΣΣΑ δεν θα περάσει!

Ψήφισμα αλληλεγγύης απ’ το «Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης» στον απολυμένο διανομέα στην ψαραγορά «Θάλασσα»

Στις 9 Μαΐου η εργοδοσία του καταστήματος ΘΑΛΑΣΣΑ απέλυσε εκδικητικά τον διανομέα Γ.Δ., μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΕΠΕ, ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα από το 2018, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα! 

 Η πραγματικότητα είναι ότι ο εργαζόμενος διεκδικούσε συνεχώς τα νόμιμα δικαιώματα του και μάλιστα είχε προβεί σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, την πληρωμή βενζίνης για τη μοτοσυκλέτα όπως ορίζει ο νόμος 4611/2019 αρ.56, διαφορές δεδουλευμένων κτλ.  

Μάλιστα ο εργοδότης είχε επιχειρήσει να απολύσει και πριν τρία περίπου χρόνια τον εργαζόμενο, αλλά μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα και του Συνδικάτου, υποχώρησε. 

Ως «Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης» ενημερώνουμε ότι στηρίζουμε τον εργαζόμενο όπως κι όλους τους διανομείς που αρνούνται να συμβιβαστούν με μια γενική πρακτική των εργοδοτών που έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης παραβιάζουν συνεχώς την εργατική νομοθεσία (ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, μη πληρωμή-κλοπή δώρων, επιδομάτων, προσαυξήσεων, μη καταβολή ΜΑΠ, βενζίνης κτλ),  απολύοντας όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους!  

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του διανομέα Γ.Δ. 

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής