Θεσ/νίκη – Κυριακή 3/10: Θέλουμε νηπιαγωγείο και χώρο πρασίνου δίπλα στην Αλυσίδα

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας»  σε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.

Θέλουμε νηπιαγωγείο και χώρο πρασίνου δίπλα στην Αλυσίδα 
Η διοίκηση του Δήμου εμπαίζει τους κατοίκους 
Συνεχίζουμε τον αγώνα 

Καμιά κυβέρνηση και καμία Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1996 δεν μερίμνησαν ώστε να προχωρήσει το έργο απόλυτης ανάγκης για την περιοχή. Η διοίκηση Ζέρβα όχι μόνο συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο αλλά επιμένει στην απόδοση του οικοπέδου σε ιδιώτες.  

Η θέση των κατοίκων είναι ξεκάθαρη. Όχι στην περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχή μας με τσιμέντο. Διεκδικούμε: 

  • Νηπιαγωγείο: Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχει πολύ σοβαρό έλλειμμα σχετικά με την σχολική στέγη. Σε επίπεδο Δήμου υπάρχει επιτακτική ανάγκη για 30 νέες αίθουσες νηπιαγωγείων, 16 εκ των οποίων εντοπίζονται στην 5η κοινότητα, ενώ στην Χαριλάου οι ανάγκες σε σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχονται σε 1.770 τ.μ. Τα ΠΡΟΚΑΤ, που τοποθετήθηκαν στην αυλή του 90ου δημοτικού σχολείου για να στεγάσουν νηπιαγωγεία και τα οποία προφανώς δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις εκπαιδευτικές, ψυχολογικές και υγειονομικές ανάγκες των παιδιών, επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω στοιχεία.  
  • Χώρο πρασίνου: Η Θεσσαλονίκη πέρα από έλλειμμα στην σχολική στέγη έχει και πολύ σοβαρή έλλειψη ελεύθερων χώρων. Διεκδικούμε μαζί με το νηπιαγωγείο να υπάρξει και πρόβλεψη για χώρο πρασίνου και αναψυχής, που εκτός των άλλων είναι εξαιρετικά σημαντικός για την συγκέντρωση πληθυσμού και σε περίπτωση σεισμών ή καταστροφών. 

Καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο 534 υπογραφές δημοτών/δημοτισσών και εντωμεταξύ έχουν υπογράψει ακόμη περισσότεροι από 200. Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Δήμου αρνείται να το ξανασυζητήσει το θέμα, ως οφείλει, πολύ περισσότερο ν΄ αλλάξει την απόφαση. 

Επίσης, κατατέθηκαν ενστάσεις ενάντια στην απόφαση από κατοίκους της περιοχής. Η δημοτική αρχή είναι νομικά υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα δικά της λόγια, να συζητήσει επί αυτών των ενστάσεων. Ακόμα, όμως, δεν έχει λάβει καμία ξεκάθαρη δέσμευση για συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης. Συνεχίζουμε την πίεση και καλούμε σε μαζική συμμετοχή έξω από το δημοτικό συμβούλιο την ημέρα της συζήτησης επί του θέματος. (ΣΗΜ: όλα τα σχετικά έγγραφα/ανακοινώσεις υπάρχουν στην ομάδα μας στο FB) 

Η δημοτική αρχή μας εμπαίζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Το 2017, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε την υπ’ αριθμ. 84.750 (Serapis Αριθ.2015-0267) σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδότηση δημοτικών έργων υποδομής. Στο παράρτημα της σύμβασης αναφέρεται ρητά ότι μεταξύ των επιλέξιμων προς χρηματοδότηση έργων περιλαμβάνονται η «κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων» όπου το «επενδυτικό κόστος του έργου περιλαμβάνει και τη γη» επί της οποίας θα ανεγερθεί το σχολείο. Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι θέμα πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων. Η δημοτική αρχή προτάσσει έργα βιτρίνας, που ελάχιστη σχέση έχουν με την ποιότητα της ζωής μας και υποβαθμίζει τις γειτονιές και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη. 

Θέλουμε να δηλώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα μας. Ένα αίτημα δίκαιο, διαχρονικό που αφορά άμεσα την ποιότητα ζωής, την εκπαίδευση, τον καθαρό αέρα, τον ελεύθερο χώρο. Σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα! Η ενεργή και μαζική μας συμμετοχή είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. 

Συγκεντρωνόμαστε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στη διασταύρωση Αλκμήνης-Σταύρου 

«Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας»
Ομάδα facebook: «Πρωτοβουλία Κατοίκων για την περιοχή της Αλυσίδας»
email: [email protected] 
τηλ. Χριστίνα 6978595842, Δημήτρης 6936849939, Θανάσης 6971894851 Ιωάννα 6979192902, Ελένη 6948709062, Ηλέκτρα 6987729254 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα