Τετάρτη 27/3 – Αντί-Λογος: Εκδήλωση κατά των διακρίσεων και του Φασισμού

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Συλλογικότητας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας «Αντί-λογος», την οποία στηρίζει το «Ξ», σε εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 27 Μάρτη στις 3 μ.μ., στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, 4ος όροφος) με θέμα «Σπάζοντας το αυγό του φιδιού: Συζητάμε ανοικτά για τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς-Αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης»


Τα τελευταία χρόνια, οι κατεστημένες δυνάμεις του υφιστάμενου κοινωνικοοικονομικού συστήματος, «έξυπνα» χτίζουν συνεχώς ψεύτικα τείχη για να διαιρέσουν την μόνη δύναμη που μπορεί να επιδιώξει και να πετύχει την ανατροπή τους.

Εμείς και οι ξένοι, εμείς και οι κάθε λογής «άλλοι», εμείς και οι διαφορετικοί, εμείς και οι «κατώτεροι». Τεχνητά σύνορα χωρίζουν την δύναμη του λαού και ταΐζουν πολιτικές δυνάμεις που τρέφονται από το μίσος και την απανθρωπιά. Αποπροσανατολίζουν τις μάζες από την μόνη υπαρκτή διαίρεση: εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.

Η ακροδεξιά, ο νεοφασισμός, ο ρατσισμός ανθούν στα ερείπια μιας καθημαγμένης οικονομίας και μια διαιρεμένης κοινωνίας. Το αυγό του φιδιού επωάζεται στην θαλπωρή της πολιτικής προδοσίας από κυβερνήσεις και δήθεν ριζοσπαστικά κόμματα, που αποδεικνύονται απλοί διαχειριστές του συστήματος.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας παίρνουμε θέση!

Βάζουμε φραγμό στον φασισμό στον χώρο που μας αναλογεί.

Σηκώνουμε το κεφάλι, μιλάμε ανοικτά, καταδικάζουμε το μίσος, αντιπαλεύουμε τις διακρίσεις και τον ρατσισμό, διεκδικούμε ίδια δικαιώματα για όλους και όλες.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 3μμ, στον 4ο όροφο του Υπουργείου, οργανώνουμε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Σπάζοντας το αυγό του φιδιού: Συζητάμε ανοικτά για τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς-Αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης»

Εισηγητές:

  • Μιχάλης Λώλης, Υπαστυνόμος Α, μέλος της European LGBT Police Association
  • Λορέτα Μακόλι, εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής
  • Σεραφείμ Σεφεριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Σπάμε τη σιωπή – Συζητάμε – Συμμετέχουμε

Το φασισμό κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Η εκδήλωση στο fb εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,240ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα