Τέσσερις απολύσεις στη ΒΙΟΣΩΛ στο Βόλο!

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βόλου του "Ξ"

Την Τετάρτη 26/8 ο εργοδότης της ΒΙΟΣΩΛ* ανακοίνωσε στο σωματείο εργαζομένων πως θα προχωρήσει σε απολύσεις επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα και μείωση της παραγωγής, χωρίς να εξηγήσει ποια είναι τα ακριβή οικονομικά προβλήματα (αν δηλαδή υπάρχει απλή μείωση των κερδών ή υπάρχουν ζημίες). Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τον προηγούμενο Φλεβάρη, όπου τότε οι εργαζόμενοι πρότειναν να πάρουν άδειες και άδειες άνευ αποδοχών έτσι ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Η εργοδοσία όμως τώρα δεν δέχεται ούτε αυτές τις προτάσεις και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα καλώντας γενική συνέλευση του σωματείου (Πέμπτη 27/8) όπου:

1. Αποφάσισαν για 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 31/8, 11-1μμ και

2. εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου να προβεί άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμα και καταλήψεις, αν η εργοδοσία προχωρήσει σε απολύσεις.

Την Παρασκευή 28/8 λίγο πριν τη λήξη της βάρδιας, η εργοδοσία ανακοινώνει σε τέσσερις εργαζόμενους ότι απολύονται, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι η 2ωρη στάση εργασίας θα γίνει κανονικά και ότι κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν νέα συνέλευση του σωματείου για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Τη στιγμή που τυπώνεται το φύλλο δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη.

Το «Ξ» δηλώνει ότι θα σταθεί απ’ την πρώτη στιγμή στον πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟΣΩΛ, θα στηρίξει τα αιτήματά τους, τις μορφές δράσης και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τον αγώνα για:

– Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι

– Να απαγορευθούν όλες οι ομαδικές και μεμονωμένες απολύσεις σε όλες τις επιχειρήσεις

*Η ΒΙΟΣΩΛ είναι εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. του Βόλου που κατασκευάζει είδη θέρμανσης και κλιματισμού και απασχολεί περίπου 60 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα