Ταϊβάν: συμπαράσταση στην απεργία στη Ναν Σαν Λάιφ

Από το «The Socialist» («Ο Σοσιαλιστής»), κίνηση που συμμετέχει στην Επιτροπή για μια Εργατική Διεθνή, CWI

Μια εξαιρετικά σημαντική απεργία έχει ξεκινήσει από τις 9 Δεκεμβρίου στον ασφαλιστικό κολοσσό Nan Shan Life Insurance στην Ταϊβάν. Πρόκειται για την πρώτη απεργία στον ασφαλιστικό τομέα στην ιστορία του εργατικού κινήματος της Ταϊβάν.

Στην πανεθνική ψηφοφορία που προηγήθηκε οι εργαζόμενοι στήριξαν την πρόταση του σωματείου για την προκήρυξη της απεργίας σε ποσοστό 75%. Πολλοί εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας – μια προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

Η απεργία έχει εξαπλωθεί από την πρωτεύουσα Ταϊπέι στις πόλεις Ταϊτσούνγκ, Ταϊνάν και Καοχσίουνγκ.

Το σωματείο των εργαζομένων, που αριθμεί 5.500 μέλη, παλεύει ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει αύξηση του ορίου αποδοτικότητας των εργαζομένων μέχρι και 300% καθώς και στις περικοπές στους μισθούς και τα μπόνους των εργαζομένων.

Επιπλέον παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς καθώς και για την αναγνώριση πως όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία (συμπεριλαμβανομένων των πωλητών) δουλεύουν απευθείας γι’ αυτήν και δεν είναι «εξωτερικοί συνεργάτες» όπως τους παρουσιάζει προκειμένου να χτυπήσει τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η εργοδοσία στην προσπάθεια της να αρνηθεί τα εργασιακά δικαιώματα των πωλητών που δουλεύουν γι’ αυτήν έχει στήσει μια βιομηχανία αγωγών εναντίον τους προκειμένου να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που τους δικαίωνε.

«Ο Σοσιαλιστής» έχει ενεργή εμπλοκή στην απεργία των εργαζομένων και αναπτύσσει διεθνή εκστρατεία συμπαράστασης παράλληλα με την πάλη για αλληλεγγύη από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα της Ταϊβάν. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για να στείλετε επιστολές αλληλεγγύης, δείτε το σχετικό άρθρο στο xekinima.org. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα