“Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων” υπ. Εργασίας: Τα ακριβά υπαρξιακά ερωτήματα του υπουργού

 

 

 

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής κίνησης Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων (ΑΣΥ) στο υπουργείο Εργασίας

Τα υπαρξιακά ερωτήματα του Υπουργού κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο 24.600 ευρώ

 

Με έκπληξη είδαμε στο διαδίκτυο (Διαύγεια ΑΔΑ ΒΕΔΖΛ-Σ0Ζ) απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Άννας Στρατινάκη (αρ. πρωτ.7525/1877/14-03-2013), με την οποία ανατέθηκε απευθείας η διενέργεια του έργου «Συμβουλευτική υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την κατάρτιση του νέου οργανισμού του Υπουργείου» στην εταιρεία PLANET A.E. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!!

 

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, αντικείμενο της μελέτης είναι: η Παρουσίαση της Αποστολής του Υπουργείου, η Παρουσίαση των Στρατηγικών Σκοπών του Υπουργείου, η Διαμόρφωση των Επιχειρησιακών Στόχων του Υπουργείου και ο Αναλυτικός Προσδιορισμός των Αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

 

Μάλιστα, ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μελέτης είναι η απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το ρόλο του Υπουργείου, «γιατί υπάρχω και τι επιδιώκω».

Φαίνεται  ότι ο Υπουργός δεν αντέχει τέτοιους είδους υπαρξιακά ερωτήματα, για αυτό σπαταλά 24.600 ευρώ, για να τα απαντήσει!!! Διότι αυτό είναι το κόστος της μελέτης.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και σύμφωνα με την οδηγίες με αριθμ.ΔΙΠΑ/Φ.3.1/6860, εγκύκλιος) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το αντικείμενο αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ως εκ τούτου καθήκον του είναι, αφενός να γνωρίζει  την αποστολή του Υπουργείου του και αφετέρου να θέσει του σκοπούς και τους στόχους του.

 

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός δεν γνωρίζει τίποτα απόλα αυτά.!!! Ούτε και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία!!! Για να ακριβολογούμε, ωςπεραστικοί από το Υπουργείο δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν, αλλά σκοπεύουν αποκλειστικά να «μοιράσουν» χρήμα σε μελέτες καισυμβουλευτική υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό καταφεύγουν στην λύση της εταιρείας για να τον συμβουλεύσει έναντι αρκετά σοβαρής αμοιβής. Την ίδια στιγμή που ο συγκεκριμένος Υπουργός πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις  των εργαζομένων και εγκαθιδρύει τον εργασιακό μεσαίωνα στην αγορά εργασίας, για λόγους σωτηρίας της πατρίδας όπως μας λένε, για να σωθεί ο ίδιος από την άγνοια και την ανεπάρκειά του, αναθέτει το καθήκον του σε γνωστή εταιρεία, διαχειριζόμενος το δημόσιο χρήμα έως σαν να είναι ο κουμπαράς του.

 

Απορίας άξιον είναι  το γεγονός ότι ούτε ο Υπουργός ούτε η λοιπή πολιτική ηγεσία,  απευθύνθηκαν στους υπαλλήλους του Υπουργείου , οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα της αρμοδιότητες  των Διευθύνσεων και των Τμημάτων, για να διενεργήσουν το εν λόγω έργο.

 

Άλλωστε, το υλικό της μελέτης η εταιρεία θα το αντλήσει από την μέχρι τώρα εργασία των αρμόδιων διευθύνσεων και τμημάτων. Κοινώς θα πάρει την πρωτογενή εργασία των υπαλλήλων για να εκπονήσει άλλη μια μελέτη, πλείστες τέτοιες έχουμε παραλάβει αρκετές φορές. Άρα που είναι η προστιθέμενη αξία; Γιατί δεν δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας από υπαλλήλους  όπως έγινε στο παρελθόν με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη;

 

Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς, βολικό σε περίοδο αξιολόγησης, και η εταιρεία πουλά τσάμπα μελέτη.

 

Κάποιος πρέπει να πει στον Υπουργό ότι και αυτός αξιολογείται τόσο για τις ικανότητές του όσο και για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

www.asy-yeka.blogspot.com

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα