Τα «Συντονιστικά», οι συνελεύσεις και ο Ριζοσπάστης.

Της Ηλέκτρας Κλείτσα, Ματσέτα – αριστερή παρέμβαση Φιλοσοφικής

«Το Συντονιστικό με απόφασή του καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 18 Μάρτη», μας ενημερώνει ο Ριζοσπάστης, όπως επίσης ότι η συνεδρίαση του συντονιστικού έγινε στο κτίριο του Συνδικάτου Οικοδόμων(!), και ότι επίσης αποφάσισε στις 25 Μαρτίου να παρελάσουν οι μαθητές με το αυτοκόλλητο του Συντονιστικού.

Είναι γνωστό βέβαια ποιος ελέγχει το συνδικάτο οικοδόμων, όπως και το ότι η ΕΕΔΥΕ είναι το σχήμα που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ στο αντιπολεμικό κίνημα. Χωρίς καν να κρατήσει τα προσχήματα, το ΚΚΕ που υποτίθεται ότι αρνείται ότι τα συντονιστικά είναι καπελωμένα από το ίδιο, παρουσιάζει από τις σελίδες της εφημερίδας του την πραγματική εικόνα της κατάστασης: το ΣΑΣΑ (που αποτελείται από μέλη της ΚΝΕ), συνεδριάζει στο συνδικάτο οικοδόμων (που ελέγχει το ΚΚΕ), και αποφασίζει ερήμην της πλατιάς μάζας των μαθητών να συμμετάσχει στην πορεία της ΕΕΔΥΕ (επιτροπή του ΚΚΕ).

Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στον χώρο των φοιτητών, αφού το αντίστοιχο «συντονιστικό», επίσης εκλεγμένο από την ΚΝΕ και κανέναν άλλο, «αποφάσισε», (πως, πότε, και με ποιες διαδικασίες κανείς δεν γνωρίζει), να καλέσει τους φοιτητές διάφορων σχολών να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γενικής συνέλευσης στη φιλοσοφική στις 24-2, όπου, ενώ η συνέλευση τελείωσε μέσα σε πολεμικό κλίμα μεταξύ ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, και χωρίς να γίνει καμιά ψηφοφορία, στις 25-2, η ΠΚΣ ανακοίνωνε περιχαρής μέσα στη σχολή ότι “η συνέλευση πήρε απόφαση και υπερψήφισε το πλαίσιο του συντονιστικού…” Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία διαλύθηκε χωρίς ψηφοφορία και χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο η ΠΚΣ είχε άλλη άποψη. Θεωρώντας δεδομένο ότι είχε την πλειοψηφία και ότι έπρεπε να παρθεί απόφαση για τη συμμετοχή του συλλόγου στη διαδήλωση της 28ης του Φλεβάρη, αλλά και στο συντονιστικό, αποφάσισε να…αποφασίσει η ίδια για το σύλλογο, χωρίς το σύλλογο.

Εξάλλου, το «Συντονιστικό» που έχει δημιουργήσει, και μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο με δική της απόφαση και με «εκπροσώπους» τα ίδια της τα μέλη, που κανείς δεν έχει εκλέξει, έπρεπε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών φιλοσοφικής.

Για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σχεδόν λένε ανοιχτά ότι το «Συντονιστικό» των μαθητών (ΣΑΣΑ), (που φυσικά δεν έχει εκλεχτεί από τους μαθητές, ούτε κανένας μαθητής μη μέλος της ΚΝΕ γνωρίζει αν και με ποιον τρόπο παίρνει τέτοιου είδους «αποφάσεις»), όπως και το «Συντονιστικό» των φοιτητών το μόνο που στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται να κάνουν είναι να καπελώνουν τους μαθητές και τους φοιτητές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα