Τα μνημόνια τελείωσαν! Ζήτω τα Μνημόνια!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Στις εποχές των βασιλιάδων και του Μεσαίωνα όταν πέθαινε ένας βασιλιάς  το παλάτι διαλαλούσε: Ο βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο βασιλιάς! Πέθαινε ο ένας βασιλιάς, ερχόταν ο διάδοχος, και  τα λαϊκά στρώματα όφειλαν να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα… 

Με παρόμοιο τρόπο ο Σαμαράς διαλαλούσε πριν τις εκλογές ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ότι έχουμε επιστρέψει στις αγορές και ότι έρχονται (όπου να ’ναι…) ρόδινες μέρες. Παρά τα τόσα ψέματα όμως, δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του που ήταν να είναι η Ν.Δ. πρώτο κόμμα, έτσι ώστε να μπορεί να λεει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις πολιτικές που τους εξοντώνουν.

Κοινοί ψεύτες

Ο άνθρωπος είναι ένας κοινός ψεύτης. Όπως είναι όλοι αυτοί που κυβερνούν. Ήξεραν πολύ καλά τι θα έκαναν αμέσως μετά τις εκλογές και ξέρουν πολύ καλά τι έρχεται την επόμενη περίοδο μέσα από τις νέες συμφωνίες που πρέπει να κάνουν την Τρόικα. 

Έτσι, συνεχίζουν  απτόητοι: 

  • προχωρούν σε συγχωνεύσεις σχολείων στοιβάζοντας μικρά παιδιά του δημοτικού σαν σαρδέλες μέσα στις τάξεις
  • με το νέο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες απαγορεύουν στην πράξη την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, προσφέροντας την δώρο στους «επενδυτές»
  • κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι δήθεν οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία, αλλά απαιτούν από τα νοσοκομεία να βρουν αυτά τους πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες των ανασφάλιστων 
  • αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως στην περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών
  • συνεχίζουν με το απίστευτο σκάνδαλο της λεγόμενης «αξιολόγησης» σύμφωνα με την οποία το 15% των δημόσιων υπαλλήλων αναγκαστικά πρέπει να κριθεί σαν «ανεπαρκές» – και στη συνέχεια βέβαια να απολυθεί.

Ανασχηματισμός – το δούλεμα συνεχίζεται

Όλη αυτή η λαίλαπα συνδυάζεται με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα άλλο από συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με απλή αλλαγή προσώπων και αφαίρεση κάποιων από τους πιο προκλητικούς και φθαρμένους. Έχουν βέβαια στο μυαλό τους και την περίπτωση πρόωρων εκλογών. 

Κεντρικό πρόσωπο στον ανασχηματισμό ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο κύριος αυτός αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού δήλωσε ότι έχουμε μπροστά μας ένα μαραθώνιο. Ο μαραθώνιος του κ. Χαρδούβελα περιλαμβάνει «δεκάδες δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους» (μας εξηγεί η Καθημερινή, 9/6/14) όπως:

  • νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ( δηλαδή νέες περικοπές στις συντάξεις)
  • εφαρμογή του «κριτηρίου της παραγωγικότητας» στον δημόσιο τομέα – για να πετιούνται στον κουβά με τα άχρηστα αυτοί που είναι για απόλυση
  • νέο φορολογικό – με φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα λαϊκά στρώματα
  • συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας: επιχειρήσεων, βουνών, «ήλιου», «αέρα», νερού
  • μέχρι το φθινόπωρο πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες προκειμένου να εκταμιευθoύν οι δύο δόσεις ύψους 2 δισ. € . (Τώρα γιατί ο Σαμαράς χρειάζεται τις δόσεις της Τρόικας είναι πραγματικά ένα ανεξήγητο φαινόμενο από τη στιγμή που η χώρα έχει ήδη βγει στις αγορές).

Αμέσως δε μετά το Eurogroup που θα γίνει τον Ιούλιο, θα ξεκινήσουν οι πρώτες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015. Οπότε δηλαδή, θα έρθει και νέο πακέτο μέτρων!

Ένας ευαίσθητος άνθρωπος… 

Ας μην ανησυχούν όμως οι Έλληνες εργαζόμενοι, γιατί ο νέος υπουργός της οικονομικών είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Διαβάστε τι είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού:

«Η Ελλάδα υποφέρει. Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ή κάποιον που εργάζεται και δεν πληρώνεται ή συντηρείται από χαμηλόμισθους. Η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της. Δεν έχει απέναντί της μόνο την Τρόικα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο». 

Ο κύριος Χαρδούβελης είναι σε θέση να ξέρει τα βάσανα του ελληνικού λαού. Γιατί ανάμεσα σε πολλά άλλα προσόντα που έχει είναι και καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK, διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (Νοε.2011 – Μάιος 2012) καθώς επίσης και Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη (2000–2004) ενώ, τέλος, είναι και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κοκ.

Ο κ. Χαρδούβελης, λοιπόν, είναι, απλά μιλώντας, ένας τραπεζίτης. Ξέρει από τα βάσανα του ελληνικού λαού γιατί είναι ένας απ’ αυτούς που τα προκάλεσαν. Και θα συνεχίσει απτόητος να τα προκαλεί, μαζί με τους άλλους ληστές που κυβερνούν, μέχρι η ελληνική κοινωνία να βρει τη δύναμη και τον τρόπο να τους στείλει στον αγύριστο. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα