Τα αποτελέσματα των υποψηφίων του «Ξ»

Το Ξεκίνημα κατέβασε υποψήφιους σε 3 εκλογικές περιφέρειες, στην Κέρκυρα τον Βόλο και την Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά προπάντων στην Κέρκυρα και στον Βόλο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τα ποσοστά του αλλά και τις ψήφους του σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με τις εκλογές του 2007.

Κέρκυρα

Στον νομό της Κέρκυρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τα ποσοστά του από 4.04% σε 4.31% και τις ψήφους του από 2.971 σε 3.054

Η συντρόφισσα Εύα Δημοκωστούλα πήρε 360 σταυρούς προτίμησης, στο νομό Κέρκυρας, ερχόμενη δεύτερη (ο πρώτος 483). Στην πόλη της Κέρκυρας η συντρόφισσα Εύα, πήρε 117 σταυρούς προτίμησης και κατετάγη πρώτη στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαγνησία – Βόλος

Στο νομό Μαγνησίας ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τα ποσοστά του από 4.31% σε 4.66% και τις ψήφους του από 5.819 σε 6.007

Ο σύντροφος Νίκος Κανελλής είχε το εξαιρετικό για πρώτη κάθοδο αποτέλεσμα των 916 σταυρών προτίμησης σε επίπεδο νομού (1.253 σταυρούς η πρώτη). Στην πόλη του Βόλου, με 470 σταυρούς προτίμησης ήρθε τρίτος στην κατάταξη (593 η πρώτη).

Α’ Θεσσαλονίκης

Στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιος του «Ξ» στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο σύντροφος Γιάννης Παπίας. Ο σύντροφος πήρε (σε 853 από τα 879 καταγεγραμμένα εκλογικά τμήματα) 703 σταυρούς προτίμησης. Ένα ικανοποιητικό και πάλι αποτέλεσμα με δεδομένη την πρώτη κάθοδο του σ. και του «Ξ» στην πόλη και τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και κινητοποίησης των δυνάμεων της Οργάνωσης σε μια πόλη του μεγέθους της Θεσσαλονίκης.

***

Είναι η πρώτη φορά που το «Ξ» κατέβασε υποψήφιους σε εθνικές εκλογές. Η εμπειρία αυτή περιείχε πολλές άγνωστες παραμέτρους, πολύ πειραματισμό και μαθήματα για το μέλλον. Το «Ξ» θα χτίσει πάνω σε αυτή την εμπειρία, για την επόμενη περίοδο, υπηρετώντας την ενίσχυση των σοσιαλιστικών ιδεών στην κοινωνία, το δυνάμωμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα του μαζικού κινήματος.

Προηγούμενο άρθροΘλιβερός σαν Κύρκος
Επόμενο άρθροVODAFONE: Περικοπές προσωπικού
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής