Τα αιτήματα της πορείας στις 10 Φλεβάρη

– Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ. Άδεια παραμονής μακράς διάρκειας σε όλα τα παιδιά μεταναστών –που αν και δεν γεννήθηκαν εδώ- συμμετέχουν ή ολοκλήρωσαν την ελληνική εκπαίδευση.

– Όχι στις ουρές. Όχι στα ακριβά παράβολα (π.χ. 900 ευρώ !! για 5ετή άδεια παραμονής). Όχι στις ληγμένες άδειες παραμονής. Εδώ και τώρα διπλασιασμός του προσωπικού στις υπηρεσίες των μεταναστών –όχι στην κοροϊδία των συμβασιούχων.

– Όχι στην ομηρία των ενσήμων. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα του μετανάστη, όμως η άδεια παραμονής του δεν μπορεί να εξαρτάται από τα …κέφια του εργοδότη του. Ο μετανάστης να υποχρεούται να γνωστοποιεί την εργασιακή του σχέση, αλλά ο έλεγχος είναι καθήκον του κράτους και των ειδικών ελεγκτικών μηχανισμών. Φτάνει πια με την ατιμωρησία των εργοδοτών που εισφοροδιαφεύγουν θέτοντας σε κίνδυνο τις συντάξεις και τα δικαιώματα όλων μας. Παλεύουμε για την τελική αποσύνδεση της άδειας παραμονής από τα ένσημα. Και μέχρι τότε μεταβατικά προτείνουμε να μειωθούν δραστικά στον αριθμό των 80 που θεωρούνται τα μίνιμουμ για την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας.

– Χαρτιά σε όσους δεν έχουν, με μια διαδικασία ανοικτή χωρίς ημερομηνίες λήξης. Πραγματική νομιμοποίηση. Γιατί λιγότερα δικαιώματα για τους μετανάστες σημαίνει λιγότερα δικαιώματα για όλους μας.

– Όχι στη σύνδεση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας με την άδεια παραμονής μακράς διάρκειας. Οι μετανάστες και θέλουν και δικαιούνται να βοηθηθούν για να μάθουν την γλώσσα. Η γνώση της γλώσσας πρέπει να γίνει γέφυρα για τους κοινούς αγώνες ελλήνων και μεταναστών, και όχι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης για να καταπατάει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα.

– Πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες. Φτάνει πια η κοροϊδία της αναγνώρισης μόλις 1-1,5% των προσφύγων.

– Ίσα δικαιώματα με τους έλληνες εργαζόμενους και νεολαία. «Πατρίδα» όλων μας είναι τα δικαιώματα μας, οι κατακτήσεις μας και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή για όλους.

____

Η πορεία συνδιοργανώθηκε από συνολικά 65 οργανώσεις: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ κ.λ.π..

________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής