ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντίπαρου: Όχι στο τρίτο Μνημόνιο

Απόφαση της Οργάνωσης Μελών Πάρου-Αντίπαρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι εμείς, τα μέλη της ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στην υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

η μάχη θα είναι μακρά. Χρειάζεται, η Αριστερά της επιμονής και της αντοχής, η Αριστερά με τα μάτια στυλωμένα στο αύριο, η Αριστερά που θα παθαίνει  στραπάτσα από τους ισχυρότερους εσωτερικούς και εξωτερικούς αντιπάλους, να στέκει όρθια. Είναι η Αριστερά που έχει επίγνωση ότι δεν την πολεμούν επειδή είναι η Αριστερά, αλλά επειδή είναι η Αριστερά που αντιστέκεται.

Είναι φανερό ότι για τους πολέμιους της Αριστεράς, πρώτος στόχος ήταν η «Αριστερή Παρένθεση» και δεύτερος η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να υπηρετήσει η Αριστερά καλύτερα το κόσμο της εργασίας και γενικά τον Ελληνικό Λαό, πρέπει να διασφαλίσει την ενότητα του, όπως έγινε με το συντριπτικό αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος. Όταν ως Κόμμα εμφανιζόμαστε μαζί με την Κοινωνία,για την Κοινωνία, και με διακριτό το στοιχείο της σύγκρουσης, η ευόδωση του αγώνα είναι εξασφαλισμένη.

Όσοι φοβούνται την Αριστερή Παρένθεση περισσότερο από την ταπείνωση και τον αριστερό εξευτελισμό, θα πρέπει να σκεφτούν ξανά το ζήτημα της εξουσίας. Η Αριστερά θέλει την εξουσία, όχι για να είναι στα πράγματα, αλλά για να αλλάξει τον Κόσμο. Και μάλιστα όχι για να αλλάξει τον κόσμο σε δευτερεύοντα ή τριτεύοντα θέματα. Αλλά στο βασικό: Στο πως θα ζει ο κόσμος της εργασίας. Το νέο μνημόνιο θα είναι απλά ο θάνατος του.

Δεν έχει όμως κανένα νόημα, όταν αυτή η κυβέρνηση, διαρρηγνύοντας κάθε σχέση με την ιστορία και της θέσεις της Αριστεράς, προτείνει ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που δεν έχει καμιά σχέση με τα οράματα και τους στόχους της Αριστεράς, όσες ωραιοποιήσεις κι αν του κάνουν. Για την Αριστερά η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο, για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Καταδικάζουμε κάθε σκέψη «ξεκαθαρίσματος» λογαριασμών στο εσωτερικό του Κόμματος, όπως φαίνεται από δηλώσεις στελεχών στα ΜΜΕ. Ως ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να πορευτούμε ενωτικά και αγωνιστικά, σύμφωνα με τις προγραμματικές μας αρχές.


Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση όλων των Οργάνων του Κόμματος για να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και δημοκρατικά όλα τα μέλη.


Καλούμε τους 3 Βουλευτές μας των Κυκλάδων να μην δώσουν τη ψήφο τους στο 3ο Μνημόνιο, αλλά να σταθούν συνεπείς με τις διακηρυγμένες προεκλογικές και προγραμματικές θέσεις τους.   

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,179ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα