ΣΥΡΙΖΑ – η ώρα της κρίσης!

Οι παρασκηνιακές διεργασίες με τους δανειστές συνεχίζονται, αλλά ο ελληνικός λαός είναι στο σκοτάδι! Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται σημάδια κούρασης και απογοήτευσης στην κοινωνία και στον κόσμο που υποστήριξε και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη.

Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός πως η κρίση στις σχέσεις με τους δανειστές αντανακλάται σε κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ένα τμήμα της ηγεσίας επιδιώκει τον συμβιβασμό «όποιος και να ‘ναι» κι ένα άλλο (το αριστερό) θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει πολλές και υπερβολικές παραχωρήσεις και δεν πρέπει να γίνουν άλλες.

Κορυφαία στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ανάγκη να υπάρξει κομματική πειθαρχία, που σημαίνει πως απειλούνται διαγραφές όσων διαφωνήσουν! Τα ίδια στελέχη «εξηγούν» πως αν υπάρχουν διαφωνίες στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές!

Την ίδια στιγμή η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποι της και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν κουράζονται να εξηγούν πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές την οποία να φέρει στη βουλή, και αν δεν ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να ψηφιστεί από το Ποτάμι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ!! (δείτε σελ. 3)

Ακόμα, αρχίζουν να συζητούν και θέμα δημοψηφίσματος, αλλά με στόχο ο ελληνικός λαός να ψηφίσει υπέρ της λιτότητας για να παραμείνει στο ευρώ!

Δημοψήφισμα χρειάζεται να γίνει, αλλά όχι υπέρ της συνέχισης της λιτότητας για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ (δείτε σελ. 4). Αλλά για να εξηγηθεί καθαρά στον ελληνικό λαό ότι η παραμονή στο ευρώ σημαίνει συνέχιση της λιτότητας και μάλιστα για δεκαετίες!

Αυτό πια δεν είναι θέμα θεωρητικής συζήτησης αλλά το πρακτικό αποτέλεσμα των «διαπραγματεύσεων» που διεξάγονται όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτό το παραδέχονται και επίσημα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ν. Φίλης) οι οποίοι αναγνωρίζουν δημόσια πως: «ναι θα έχουμε συνέχιση της λιτότητας αλλά θα είναι πιο ήπια από πριν»!

Η αλήθεια στο λαό

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε στη βάση της δέσμευσης ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης. Αν δεν μπορεί να το κάνει επειδή οι δανειστές απειλούν με έξοδο από το ευρώ, έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό – όχι με μισόλογα αλλά με καθαρές κουβέντες!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές που είναι η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων στα προ κρίσης επίπεδα, ο βασικός μισθός των 750 €, η 13η σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Αν οι Τροϊκανοί, που τώρα πια ονομάζονται «Θεσμοί» αρνούνται να δεχτούν τις κόκκινες αυτές γραμμές και απειλούν με έξοδο από το ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να πει την αλήθεια καθαρά στον κόσμο!

Υπάρχει απάντηση στις απειλές

Και βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάρει θέση και να πει: έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο να είμαστε συνεπείς με τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε διακηρύξει και στο να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Αυτό το «δίλημμα» δεν είναι στην πραγματικότητα δίλημμα: δεν μπορούμε παρά να επιλέξουμε το να είμαστε συνεπείς με τις υποσχέσεις μας, με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, με τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε προδώσει τον ελληνικό λαό και τις ελπίδες του σε εμάς.

Και αν σαν απάντηση σ’ αυτό οι λεγόμενοι «εταίροι» μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη, τότε εμείς θα προχωρήσουμε:

  • Σταματώντας να πληρώνουμε το χρέος, αυτή την αιμορραγία που καταδικάζει την οικονομία σε στασιμότητα για δεκαετίες,

  • εθνικοποιώντας τις τράπεζες και τους βασικούς τομείς της οικονομίας,

  • σχεδιάζοντας την οικονομία με δημοκρατικό τρόπο, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση,

  • μπορούμε να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης,

  • με τα οφέλη να πηγαίνουν στην κοινωνία αντί σε μια χούφτα μεγαλο-καρχαριών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στη χώρα για να τον μεταφέρουν στην Ελβετία και σε άλλους «παραδείσους» φοροκλεπτών και μαύρου χρήματος.

Αυτή είναι η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα της κρίσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρήσει στους εκβιασμούς, οι δυνάμεις που θέλουν και συνειδητά επιδιώκουν το χτίσιμο μιας μαζικής επαναστατικής Αριστεράς, που είναι απαραίτητη για τις μεγάλες ανατροπές που χρειάζεται η κοινωνία, χωρίς τον «σεκταρισμό» και τον «μεσσιανισμό» του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις, ομάδες ή τάσεις και ρεύματα, που είτε είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να συναντηθούν και να συζητήσουν για το μέλλον, για τα απαραίτητα από κοινού βήματα που πρέπει να κάνουν. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής