ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για το θέμα Κουβέλη

Δήλωση του Βαγγέλη Πιλάλη μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ

Ο σ. Φώτης Κουβέλης, συμπεριφερόμενος ως απλός παράγων και όχι ως μέλος του Συνασπισμού και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που δεσμεύεται από συλλογικές αποφάσεις, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να επιβάλλει μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ πολιτική γραμμή στον ΣΥΝ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτή η πρακτική δεν συνάδει με τις αρχές συλλογικότητας και αλληλεγγύης που έχουμε όλοι μας διδαχθεί στην Αριστερά. Αν θέλει να είναι συνεπής στο ήθος που έχει επιδείξει διαχρονικά ο χώρος μας αλλά και ο ίδιος, να παραιτηθεί από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα μέλη του ΣΥΝ και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

18/1/2010

________

Ψήφισμα – απόφαση της γενικής συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑ 5ου διαμερίσματος Αθήνας

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας αυτονόμησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη, που με δηλώσεις περί συνεργασιών, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κτλ, έξω και πέρα από κάθε συλλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επιβάλει την άποψή του και να διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ τον καλούμε να παραιτηθεί από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

19/1/2010

________

Αποσπάσματα από την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΝ

" … Μέχρι πότε θα βρισκόμαστε όμηροι μπροστά σε καταστάσεις (πχ συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαϊκός προσανατολισμός κτλ) που δημιουργούνται από κορυφαία στελέχη, ζητήματα που απλά θα συζητήσει συντεταγμένα το κόμμα (πχ Δημοτικές εκλογές) ή κάποια άλλα που τα έχει δρομολογήσει μέσα από κορυφαίες διαδικασίες το κόμμα μας;

Μέχρι πότε θα αποφεύγουμε να προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις για το ΣΥΡΙΖΑ πριν αυτές συζητηθούν και παρθούν στο εσωτερικό του; Ένα ζήτημα που αναδεικνύει το κενό ως προς το κέντρο λήψης των αποφάσεων; …"

" … Σήμερα, δυστυχώς το εγχείρημα αυτό κινδυνεύει από την αδράνεια, από την διαρκή αμφισβήτηση και συκοφάντηση που προέρχεται κύρια από το εσωτερικό του ΣΥΝ. Κινδυνεύει από τις συγκρούσεις, κορυφής, που του αφαίρεσαν το ηθικό του πλεονέκτημα …"

"… Ο ΣΥΝ οφείλει να σταματήσει την αμφισβήτηση που εκπορεύεται από το χώρο του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις ίδιες του τις επιλογές, ώστε να μπορέσει να ανοίξει συζήτηση για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, προβάλλοντας τις θέσεις του σε συνδυασμό με την κινηματική του δράση … "

"… Θα λύσουμε οριστικά τον τρόπο εκπροσώπησης στα ΜΜΕ ώστε να διασφαλίζεται η προβολή των θέσεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και όχι η προώθηση προσωπικών εκτιμήσεων και απόψεων; …"

"… Επειδή ιδιαίτερα από συγκεκριμένη μερίδα στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας ή της Κεντρικής Επιτροπής, καθημερινά οι επιλογές του κόμματος αμφισβητούνται, με συνέπεια τη διαρκή αναταραχή και απογοήτευση της βάσης, που με θυσίες δίνει την μάχη για τα καθημερινά προβλήματα, μη συμμετέχοντας άλλωστε στις κεντρικές διεργασίες, η εκτίμηση μας είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου …"

Νομαρχιακή Πολιτική Επιτροπή Έβρου <br/>

19.01.2010, Αλεξανδρούπολη

________

Απόσπασμα από την απόφαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΝ

"… Τέλος, με ομόφωνη απόφασή της, η Ν.Σ. εξέφρασε την πολιτική αποδοκιμασία της για τις πρόσφατες δηλώσεις του σ. Φ. Κουβέλη, τόσο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για τις εκλογές στον χώρο της αυτοδιοίκησης, πιστεύοντας ότι η υποδειγματική τήρηση των καταστατικών μας αρχών, αποτελεί δημοκρατική πολιτική συμπεριφορά από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του κόμματός μας …"

Νομαρχιακή Συνέλευση Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΝ<br/>14/1/2010

________

Ανακοίνωση της ΑΚΟΑ σχετικά με την συνεδρίαση της Κ.Ο. για το θέμα Κουβέλη

Όπως είναι γνωστό, στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε το ζήτημα που θέτει η ανακοίνωση των 23 μελών της Γραμματείας του, για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, σύντροφο Φ. Κουβέλη. Η ανακοίνωση, συμφωνήθηκε να μη δηλωθεί ως ομόφωνη -όπως ζητήθηκε από βουλευτή της Ανανεωτικής Πτέρυγας- αλλά ούτε ότι πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Η πραγματικότητα είναι ότι -πλην τριών βουλευτών της Ανανεωτικής Πτέρυγας- δηλώθηκε με διάφορους τρόπους από την πλειοψηφία των βουλευτών ότι δεν συμφωνούν με τις πολιτικές τοποθετήσεις του Φ. Κουβέλη. Μερικοί, μάλιστα, δήλωσαν ότι έτσι η συζήτηση, για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, γίνεται πλέον ανισότιμη. Ο Φ. Κουβέλης δεν απάντησε στη πολιτική ουσία που θέτει η ανακοίνωση των 23, αν και τέθηκε από πολλούς το ίδιο ζήτημα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το θέμα θα ξανασυζητηθεί τις επόμενες μέρες, σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κ.Ο. -όπως συμφωνήθηκε, όταν τέθηκε το ζήτημα.

AKOA, 22/1/2010

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα