ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου: Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στο τρίτο Μνημόνιο

Απόφαση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΆνδρουΆνδρος, 14 Ιουλίου  2015

Προς:

1. Τους  Βουλευτές Κυκλάδων

2. Τη  ΝΕ Κυκλάδων (ΝΕΚ)

3. Την ΟΜ Κυκλάδων (δια της ΝΕΚ)

4. Την  ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ (δια της  ΝΕΚ)

5. Την ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ (δια της ΝΕΚ)

ΟΧΙ στο 3ο Μνημόνιο

Εν όψει των  κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, της υπογραφής της συμφωνίας με τους δανειστές και της σκοπούμενης ψήφισης των «προαπαιτούμενων» από το Κοινοβούλιο, συνήλθαμε εκτάκτως σήμερα  τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου, και αφουγκραζόμενοι και απηχώντας το κοινό λαϊκό αίσθημα  και τις θέσεις των συντρόφων μας  στο νησί, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω :

  • Η σκοπούμενη συμφωνία με τους δανειστές  και η  υλοποίησή της   δια της ψηφίσεως των εφαρμοστικών νόμων, προ και μετά αυτής,  αποτελεί προϊόν ωμών εκβιασμών και  πραξικοπηματικών τελεσιγράφων  εκ μέρους τους προς την  εθνικά κυρίαρχη βούληση του λαού και την εκλεγμένη κυβέρνησή του και συνιστά «κατάπτυστο» κείμενο που  θέτει νέα  και χειρότερα υφεσιακά μέτρα  που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι βιώσιμα.
  • Το νέο μνημόνιο με τις νέες άμεσες ή έμμεσες  περικοπές μισθών και συντάξεων, με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, με την κατάλυση της ανεξαρτησίας της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, με την αποδυνάμωση των δικανικών δικαιωμάτων  των οφειλετών με την θέσπιση νέων διατάξεων του ΚΠολΔ, θέτει τους πολίτες σε συνθήκες σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας μπορούμε να φανταστούμε.
  • Ειδικά για τα νησιά μας,  με την επαύξηση του Φ.Π.Α. σε προϊόντα και υπηρεσίες, παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της  νησιωτικότητας και βάζει οριστική ταφόπλακα στην όποια  ανάπτυξη είχαμε προσβλέψει και θέτει τους νησιώτες ενώπιον του φάσματος της ανεργίας, της εγκατάλειψης  και της ερημοποίησης των νησιών.
  •  Η υπόψει συμφωνία και οι εφαρμοστικοί της νόμοι, έρχονται  σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκή εντολή που δόθηκε  και εκφράστηκε  κατά τις προηγηθείσες Ευρωεκλογές, τις Βουλευτικές  Εκλογές και επίσης με το γενναίο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου για μία έντιμη και όχι  «λεόντειο» συμφωνία και επίσης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις προεκλογικές και τις προ του δημοψηφίσματος, δεσμεύσεις.

         

Για όλα αυτά

  • Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στο 3ο Μνημόνιο 

  • Ζητάμε την άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος προκειμένου να  μπορέσουν να εκφραστούν  ελεύθερα, ενωτικά  και δημοκρατικά όλα τα μέλη για να αποφευχθεί  τυχόν διάσπασή του με την λήψη μονομερών  αποφάσεων.
  • Καλούμε τους τρεις βουλευτές μας των Κυκλάδων να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους  ένα εκβιαστικό, κακό, άνισο και μη βιώσιμο τρίτο μνημόνιο, αλλά να σταθούν  συνεπείς με τις δακηρυγμένες  προεκλογικές και προγραμματικές  θέσεις τους  που  επικυρώθηκαν με την ψήφο των συντρόφων.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα