Συντονισμένος αγώνας διαρκείας

Της σύνταξης

– ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πάνε για γενική απεργία στις 21/10

-Η ΔΟΕ (δάσκαλοι) έχει καλέσει απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 22/10

– Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έκαναν απεργία στις 1/10

– Στα λιμάνια οι εργαζόμενοι κάνουν αποχή εδώ και μήνες

– Οι εργαζόμενοι στην ΟΑ δίνουν τον δικό τους αγώνα μέχρι τα μέσα Οκτώβρη που ψηφίζεται το ν/διο

– Στην ΟΛΜΕ υπάρχουν 3 προτάσεις για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με διαφορετική χρονική αφετηρία (Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη)

Αυτή ασφαλώς δεν είναι μια εικόνα ενός καλά οργανωμένου και συντονισμένου αγώνα των συνδικάτων. Η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ και τα λιμάνια είναι μέχρι στιγμής ασυντόνιστοι και μόνοι. Η ΓΣΕΕ καλεί για γενική απεργία όταν πιθανά η Ολυμπιακή – το πιο βασικό μέτωπο της περιόδου – θα έχει κλείσει.

Οι δάσκαλοι κάνουν μόνοι τους απεργία ενώ η ΟΛΜΕ πάει για απεργία διαρκείας όταν όλοι οι άλλοι θα έχουν σταματήσει.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση των 152 βουλευτών πάει να περάσει: αύξηση των φόρων, νέο προϋπολογισμό λιτότητας, ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, των λιμανιών, των συγκοινωνιών, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ κτλ η απάντηση του κινήματος δεν πρέπει να είναι η αναμονή πτώσης της κυβέρνησης από τους «αντάρτες» ή η προσμονή ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά η μετωπική σύγκρουση με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης από τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι διάφορες συσκέψεις της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΟΑ, των ΔΕΚΟ και των ΕΚ όλης της χώρας που γίνονται στις 30/9 και 2/10 είναι σωστές στο βαθμό που καταλήξουν: 

– απεργία διαρκείας στην Ολυμπιακή με παράλληλο κλείσιμο όλων των αεροδρομίων και εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας

– ανάλογο πρόγραμμα δράσης στον ΟΣΕ και τα λιμάνια για να δημιουργηθεί μέτωπο στο χώρο των μεταφορών

– γενική απεργία τουλάχιστον στις ΔΕΚΟ άμεσα και πριν τις 21/10

– μετατροπή της 24ωρης απεργίας στις 21/10 σε 48ωρη με προοπτική κλιμάκωσης

– κάλεσμα για συμμετοχή της νεολαίας(μαθητές, φοιτητές) στις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σχολείων και σχολών με αιχμή το νέο νόμο για τα κολλέγια και το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ

– εκδηλώσεις και συλλαλητήρια σε γειτονιές και πόλεις καθώς και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ένα τέτοιο πρόγραμμα ασφαλώς δεν μπορεί να είναι έργο των συμβιβασμένων ηγετικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ούτε και της ηγεσίας του ΠΑΜΕ που ακολουθεί τον δικό της διασπαστικό δρόμο στο όνομα της καθαρότητας. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με ανένταχτο κόσμο και αγωνιστές της βάσης του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την πολιτική των ηγεσιών τους πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για δημιουργία συντονιστικών επιτροπών από τα κάτω ώστε αφενός να πιεστούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και αφετέρου να εξασφαλιστεί η μαζικότητα και η επιτυχία των κινητοποιήσεων.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής