Array

Συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Vodafone και Wind

Της Ζακλίν Γκόρου, 
μέλους του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στη Vodafone 

Οι διοικήσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind ανακοίνωσαν προξικοπηματικά και αυταρχικά την μετακίνηση ενός σημαντικού κομματιού των  τεχνικών εργαζομένων σε νέα εργολαβική εταιρεία.

Η μετακίνηση αυτή  δεν είναι εθελοντική αλλά υποχρεωτική. Όπως γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 4/3 το σωματείο εργαζομένων στη Vodafone: 

«Δεν τόλμησαν να ζητήσουν την συναίνεση των εργαζομένων στην μεταφορά τους, γιατί ήξεραν την αρνητική απάντηση που θα εισέπρατταν. Κατέφυγαν έτσι στην ”αυτόματη και αυτοδίκαιη” μεταφορά των συναδέλφων, χωρίς καμία συναίνεση ή αποδοχή, απλά με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που τους αποχαιρετά από την VODAFONE και ένα δεύτερο που τους καλωσορίζει στη VICTUS! Πρόκειται για μια μονομερή αυθαιρεσία, που ”στηρίζεται” στην ”ελεύθερη μετάφραση” του Π.Δ. 178/2002»

Οι διοικήσεις των Vodafone και Wind υπόσχονται πως δεν θα πειράξουν ούτε το ύψος των μισθών, ούτε τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Ωστόσο, αυτές οι υποσχέσεις είναι παραπλανητικές, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η στιγμή που επιλέγεται για να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στη νέα εταιρία, είναι μόλις 1,5 μήνα πριν την λήξη της Συλλογικής Σύμβασης στη Vodafone. 

Σε μια νέα εταιρία, με μικρό αριθμό εργαζομένων (σε σχέση με τον αριθμό που εργάζεται συνολικά στη Vodafone και στη Wind) χωρίς συλλογική κάλυψη, μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα και μεγάλες μειώσεις μισθών και μαζικές απολύσεις, μέσω των ατομικών συμβάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 25/2 το σωματείο εργαζομένων στη WIND 

«καμία τεχνική αναγκαιότητα δεν υπαγορεύει τη «νέα εταιρία» για την εκτέλεση των εργασιών του network sharing και ότι αυτές μπορούν να γίνουν –όπως και ήδη γίνονται– απ’ το προσωπικό σε Vodafone και Wind ως έχει.»

«Η ”νέα εταιρία” φτιάχνεται με αποκλειστικό στόχο όχι να κάνει τη δουλειά, αλλά:(1) Να σπάσει την ενιαία βάση των Σωματείων στις δύο επιχειρήσεις. Και μαζί να σαρώσει τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς, τα δικαιώματά μας.(2) Να μεταφέρει τεχνικούς σε μια προσωρινή «αποθήκη», απ’ όπου πολύ σύντομα θα αρχίσουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων, υπογραφή ατομικών συμβάσεων.»

Η μεταφορά των τεχνικών σε μια νέα εταιρία που σαν εργολάβος θα αναλαμβάνει το τεχνικό έργο της Vodafone και Wind αποτελεί μόνο την αρχή μιας προσπάθειας να μοιραστεί το προσωπικό των δυο μεγάλων εταιριών σε μικρότερες εταιρίες και στη συνέχεια, έχοντας τους εργαζόμενους κατακερματισμένους και αποδυναμωμένους, να μπορούν να προχωρούν ευκολότερα σε απολύσεις, να επιταχύνουν την «ανακύκλωση εργαζομένων» που ήδη υπάρχει στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και βέβαια να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις μισθών και καταργήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα σωματεία των εργαζομένων στη Vodafone και στη Wind προχώρησαν ήδη σε δυο πολύ πετυχημένες 24ωρες απεργίες στις 28/2, ενώ τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, έχουν οριστεί νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 7 και 10 Μαρτίου από το σωματείο των εργαζομένων στη Vodafone. Οι γενικές συνελεύσεις που πήραν αποφάσεις για αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν από τις πιο μαζικές – αν όχι οι πιο μαζικές – των χώρων αυτών, ενώ πολύ μαζική ήταν και η συμμετοχή στις περιφρουρήσεις των απεργιών.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, οι ταχτικές απολύσεις και η συχνή ανακύκλωση εργαζομένων, οι εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί – κυρίως των νεοπρασλαμβανόμενων – αποτελούν πάγιες ταχτικές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και των εταιριών τηλεφωνικών κέντρων με τις οποίες συνεργάζονται. Τώρα οι διοικήσεις αυτών των εταιριών κλιμακώνουν την επίθεση. Αυτή η κλιμάκωση δεν πρέπει να περάσει. Ο αγώνας των εργαζομένων στη Vodafone και στη Wind χρειάζεται την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα