Συνταξιούχοι Ναυτικοί: Μαζική συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΣ-ΝΑΤ

Στις αρχές Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ).
Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μαζική.
Το «Ξ» συμμετείχε στις εκλογές με τον σ. Μανώλη Αντώνογλου ο οποίος πήρε 237 ψήφους και εκλέχτηκε τακτικό μέλος στο νέο ΔΣ, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.
Μιλήσαμε με τον σ. Μανώλη σχετικά με τις εκλογές και τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των συνταξιούχων ναυτικών.
  • Μανώλη, ποια είναι τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των συνταξιούχων ναυτικών;

Τα προβλήματα που ταλανίζουν όλους εμάς τους συνταξιούχους είναι αντίστοιχα με αυτά που αφορούν όλους γενικά τους συνταξιούχους της χώρας: χαμηλές συντάξεις, κακή περίθαλψη, ανέχεια.

Όσο καιρό δουλεύαμε σαν ναυτικοί οι ασφαλιστικές κρατήσεις στον μισθό μας ήταν πολύ υψηλές και δεν έχουν καμία σχέση με τα ψίχουλα που μας δίνουν σαν σύνταξη. Η διεκδίκηση για να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των σωματείων μας.

Πολλές φορές οι συνταξιούχοι γινόμαστε «μπαλάκι του τένις» ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ΝΑΤ – ΕΦΚΑ και η ταλαιπωρία μας δεν έχει αρχή και τέλος! Διαπιστώνουμε σοβαρές δυσλειτουργίες κυρίως όσον αφορά τα ραντεβού για κλινικές εξετάσεις (π.χ. υπέρηχοι όπου το τηλέφωνο δεν απαντά), όπως και στην επικοινωνία με τα υπόλοιπα ιατρικά τμήματα του «Οίκου Ναύτου».

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην απόδοση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων συναδέλφων έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης. Το πρόβλημα αφορά την έκδοση των συντάξεων, τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής,  αλλά και των εφάπαξ παροχών. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τους Ναυτεργάτες που βγαίνουν με διαδοχική ασφάλιση και εκείνους οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα για αναβάθμιση της σύνταξης και έχουν καταθέσει τα χρήματα για την εξαγορά.

Ζητάμε να ενισχυθούν με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

  • Τι χρειάζεται να γίνει από εδώ και πέρα;

Η συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου ήταν καλή. Για να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης χρειάζεται η συλλογική δράση του εργατικού κινήματος. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ακούμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δυστυχώς οι συνταξιούχοι δεν έχουμε την δυνατότητα να κατεβάσουμε και εμείς διακόπτες απεργώντας. Έχουμε όμως φωνή, πείσμα και υψωμένη γροθιά για αγώνες στο πλάι των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα