Συνολική ανατροπή του ωραρίου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η αρχή είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με την αύξηση του ωρών εργασίας και την προσθήκη ενός απογεύματος στο ωράριο των πολυκαταστημάτων.

Όπως και τότε έτσι και τώρα εργοδότες και κυβέρνηση τάζουν νέες θέσεις εργασίας, και καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Με το ίδιο πρόσχημα (εξυπηρέτηση των επισκεπτών) η κυβέρνηση -με τις ευλογίες του ΣΕΒ και την αμέριστη υποστήριξη της ΓΣΕΕ- θέλει να προχωρήσει σε ολική ανατροπή του ωραρίου των καταστημάτων για την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων.

Η απελευθέρωση του ωραρίου είναι ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου και η κυβέρνηση έρχεται τώρα να το κατοχυρώσει. Στα σχέδια τους είναι να επεκτείνουν την «περίοδο των ολυμπιακών αγώνων» για όλο το χρόνο και όχι μόνο για φέτος αλλά για πάντα.

Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για «πρόταση της κυβέρνησης που δίνει νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, εξυπηρετεί τους καταναλωτές και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας». Το μόνο που στέκει από τις παραπάνω δηλώσεις του υπουργού είναι «οι νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις». Και αυτό γιατί οι καταναλωτές ζητάνε πρωτίστως και άμεσα μείωση των τιμών των προϊόντων και αύξηση των μισθών και δευτερευόντως περισσότερο χρόνο για κατανάλωση!

Όσο για τις νέες θέσεις εργασίας, η απελευθέρωση του ωραρίου στα πολυκαταστήματα έφερε πολύ λίγες νέες θέσεις εργασίας και αυτές χαρακτηρίζονται από την λογική του «λάστιχου», με χαμηλές αποδοχές και χωρίς εργατικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας μίλησε για πρόθεση νομιμοποίησης της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, μια και σήμερα πολλοί το κάνουν παράνομα.

Η απελευθέρωση του ωραρίου δεν θα πλήξει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους ιδιοκτήτες μικρο-επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα με αποτέλεσμα πρώτα να ξετινάξουν τους εργαζόμενους και ύστερα να βάλουν λουκέτο, όπως ήδη έχουν κάνει πολλοί μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
428ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα