Συνεχίζουμε με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις! Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων, της καταστολής , της λιτότητας και των σκανδάλων!

Της σύνταξης

Εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες; Εξέγερση της νεολαίας με νεκρό, τραυματίες, 250 συλληφθέντες; Σκάνδαλο του Βατοπεδίου (κι όχι μόνο); Διεθνής οικονομική κρίση; Κρίση στην ελληνική οικονομία με εκτίναξη της ανεργίας; Η κυβέρνηση έχει λύση για όλα αυτά: ανασχηματισμός.

Η όλη κυβερνητική παρουσία θα μπορούσε να είναι κωμωδία αν δεν είχε τραγικές συνέπειες για τις ζωές όλων μας. 2 εκατομμύρια επίσημα φτωχοί. Η πιο μεγάλη ανεργία στη νεολαία στην ΕΕ. Τεράστιο δημόσιο χρέος που προσεγγίζει το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας. Με 4000 απολύσεις και διαθεσιμότητες μόνο μέσα στον Νοέμβριο. Και με φετινές προϋπολογισμένες αυξήσεις μισθών και συντάξεων από 0.60 ως 1 ευρώ τη μέρα! Και όλα αυτά πριν η κρίση έρθει για τα καλά και βρεθούμε στο «μάτι του τυφώνα».

Και η απάντηση του «εν δυνάμει πρωθυπουργού» Γιωργάκη σε όλα αυτά; Αν τα πάρει πολύ στο κρανίο μπορεί και να κάνει κανένα συμβολικό 10λεπτο με κεριά σε μερικές πλατείες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της νεολαίας το Δεκέμβρη. Αλλιώς; Διεθνείς διασκέψεις όλων για όλα με μπροστάρη τη σοσιαλιστική Διεθνή των Μπράουν, Στρος Καν (επικεφαλής του ΔΝΤ), , Μπάρακ(ναι τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ) και επίτιμο καλεσμένο –γιατί όχι;- τον Ομπάμα.

Με αυτό το πολιτικό τοπίο και στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι παράξενο ότι οι Ελληνες είναι από τους πιο απαισιόδοξους λαούς της Ευρώπης σε όλες τις πρόσφατες μετρήσεις του ευρωβαρόμετρου.

Κυριολεκτικά η μόνη αχτίδα φωτός σε όλα αυτά είναι η εξέγερση της νεολαίας που ξεκίνησε στις 6 του περασμένου Δεκέμβρη με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ξαφνικά τα επιτελεία των αστών και τα ΜΜΕ σάστισαν. Η γενιά -που την ήθελαν- του φραπέ και του playstation στους δρόμους επί 15 μέρες; Να σαρώνει στο πέρασμα της εκατοντάδες σχολεία, σχολές, πόλεις και να προκαλεί από ανησυχία ως και τρόμο στο κατεστημένο όλης της Ευρώπης;

Σκέφτηκαν αρχικά να εφαρμόσουν στρατιωτικό νόμο, έθεσαν τα στρατόπεδα σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, έβαλαν τους υποτακτικούς τους δημοσιογράφους να χύσουν όλη τους τη σπέκουλα, αξιοποίησαν τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για να συσπειρώσουν τα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας, αυτούς που καλεί ο μητροπολίτης Ανθιμος «να ξεσηκωθούν». Έριξαν 4 τόνους χημικά, έκαναν πάνω από 250 συλλήψεις, φυλάκισαν νέα παιδιά με τον αντιτρομοκρατικό νόμο στη Λάρισα, έβγαλαν παγανιά όλο το συρφετό: ασφαλίτες, χρυσαυγίτες και πιστολέρο Ζητάδες.

Όμως και με όλα αυτά δεν είναι σίγουροι. Φοβούνται. Τη συνέχιση του κινήματος. Τη σύνδεσή του με το κίνημα ενάντια στην εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Και πάνω απ΄ όλα με την επέκταση του κινήματος στους εργαζόμενους και τους αγρότες, δηλαδή συνολικά στην κοινωνία.

Καθήκον δικό μας είναι να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους. Να συνεχίσουμε και να μεγαλώσουμε το κίνημα του Δεκέμβρη. Αυτή είναι η μόνη αισιόδοξη προοπτική.

Η δική μας απάντηση λοιπόν δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

– Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία γιατί εκεί φαίνεται ποιος έχει την πραγματική δύναμη στην κοινωνία.

– Με μαζικές καταλήψεις σε σχολεία και σχολές αψηφώντας τις σειρήνες της χαμένης χρονιάς που ποτέ δεν χάνεται από νικηφόρα κινήματα.

– Με ενωτικές πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις στους χώρους μας, σε σωματεία, ομοσπονδίες και φοιτητικούς συλλόγους που να επιβάλουν σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ νέες καλά οργανωμένες γενικές απεργίες που να κάνουν πράξη την σύνδεση του κινήματος της νεολαίας με αυτό των εργαζομένων.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει! Αλλά δεν πρόκειται να φύγει μόνη της, κι ούτε πρόκειται να αλλάξει πολιτική. Για να φύγει, πρέπει να πέσει μέσα από μαζικούς αγώνες της νεολαίας μαζί με τους εργαζόμενους. Όμως για να μην έχουμε επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή μια από τα ίδια, χρειάζεται η αριστερά να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της. Που σημαίνει πως η αριστερά πρέπει να στοχεύσει στην εξουσία. Γιατί μόνο η αριστερά μπορεί να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές. Και μόνο αυτή μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών και για μια εναλλακτική κοινωνία, σοσιαλιστική, στηριγμένη στην εργατική δημοκρατία (εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση, ελευθερία έκφρασης και οργάνωσης, πολυκομματισμό). Όλα αυτά απαιτούν κατ’ αρχήν τη συνεργασία μεταξύ της αριστεράς. Μια συνεργασία την οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνείται το ΚΚΕ. Η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την υποστήριξη από την κοινωνία και το μαζικό κίνημα. Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να πιεστεί πρώτα απ’ όλα από την ίδια τη βάση της.

_____________________

Η ένοπλη επίθεση στον αστυνομικό εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση και την πολιτική της καταστολής

Η ένοπλη επίθεση πρώτα στην κλούβα των ΜΑΤ στην Κατεχάκη και τώρα στον αστυνομικό έξω από το υπουργείο Πολιτισμού είναι το τελευταίο τους χαρτί. Ανεξάρτητα από το αν οι επιθέσεις έγιναν από παρακρατικούς, προβοκάτορες ή άτομα που φαντασιώνονται αντάρτικα πόλεων, το σίγουρο είναι ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και της κρατικής καταστολής, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές και γίνει το πρώτο συλλαλητήριο της νέας χρονιάς που θα αποτελέσει και βαρόμετρο για τη συνέχεια.

Χρησιμοποιούν αυτές τις επιθέσεις για να φοβίσουν το κίνημα και να συγχύσουν την κοινωνία. Να ξεχάσουμε τον δολοφόνο Κορκονέα και να θυμόμαστε το θύμα Ματζούνη. Να μην ασχολούμαστε με τα χάλια της δημόσιας παιδείας αλλά το τι θα γίνει με το άσυλο.

Είναι σε αυτές τις κρίσιμες καμπές στην ιστορία των κινημάτων που κρίνονται πολλά πράγματα σε λίγες μέρες. Είτε το κίνημα θα «παγώσει» δίνοντας μια προσωρινή ανάσα σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση και επιτρέποντας στον συρφετό των Πλεύρηδων, Ψωμιάδηδων, ηγετικών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ να πάρουν ρεβάνς για τα όσα πέρασαν το προηγούμενο διάστημα, λέγοντας φωναχτά αυτά που το επίσημο πολιτικό κατεστημένο σκέφτεται στα επιτελεία του: ακόμα μεγαλύτερη καταστολή, άνοιγμα της συζήτησης για το άσυλο, περιορισμό των συγκεντρώσεων, χρησιμοποίηση νέων οχημάτων που ρίχνουν τόνους νερού στους διαδηλωτές και τελικά υποταγή του κινήματος σήμερα της νεολαίας αύριο των απολυμένων, των αγροτών κτλ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα