Array

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την εργοδοσία στη Vodafone!

Το Σωματείο των Εργαζόμενων στη Vodafone, με σημερινή ανακοίνωσή του (27/5/2015) καταγγέλλει νέα αδικαιολόγητη απόλυση εργαζόμενης από την εργοδοσία. Η ανακοίνωση φέρει τίτλο «Αλληλεγγύη στη συνάδελφο Βίκυ Κωστοπούλου – Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψή της» και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

Τη Δευτέρα 25/5/2015 και ενώ είχε ολοκληρώσει την 8ωρη εργασία της στη Vodafone, η συνάδελφος Βίκυ Κωστοπούλου ενημερώθηκε να περάσει από τα γραφεία του τυπικού εργοδότη της, της εταιρείας Atlas, προκειμένου όπως της είπαν, να «συζητήσει ένα θέμα που έχει να κάνει με τη σύμβαση της».

Η συνάδελφος εργαζόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια για την Vodafone με το δουλεμπορικό καθεστώς της επινοικιαζόμενης εργασίας, καταφέρνοντας να ανταπεξέρχεται άψογα στον ολοένα και διογκούμενο φόρτο εργασίας του τμήματος VBC. Σε ερώτηση της περί τίνος επρόκειτο –εφόσον η σύμβαση της ήταν αορίστου χρόνου– η απάντηση που έλαβε ήταν «καλύτερα να τα πούμε από κοντά».

Η συνάντηση στην Atlas ορίστηκε για το επομένη, Τρίτη 26/5 το πρωί. Εκεί της ανακοινώθηκε η απόλυσή της με την γνωστή πρόφαση της «χαμηλής απόδοσης». Την ίδια ώρα στο κτήριο του Κηφισού, η supervisor του VBC ανακοίνωνε στους συναδέλφους την απόλυση της λόγω «χαμηλής απόδοσης». Όταν οι συνάδελφοι τής απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υφίσταται, η προϊσταμένη ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν και άλλα ζητήματα που επηρέασαν την απόφαση της διοίκησης… Την ίδια ώρα, η Atlas ενημέρωνε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια ενημέρωση για τα «άλλα ζητήματα». Και όλα αυτά όταν μόλις 20 ημέρες νωρίτερα, σε συνάντηση του τμήματος, οι διοικούντες είχαν ανακοινώσει στους συναδέλφους του VBC πως λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας δε θα υπάρξουν απολύσεις, ζητώντας παράλληλα με επιτακτικό τρόπο την πραγματοποίηση υπερωριών.

Άμεσα στο κτήριο του Κηφισού και μετά από παραίνεση του Σωματείου μας, αρκετοί συνάδελφοι μαζευτήκαμε στον χώρο του αίθριου προκειμένου να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για το τι συνέβη. Είναι ξεκάθαρο ότι όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η διοίκηση εντελώς υποκριτικά και προσχηματικά θέτει το θέμα της χαμηλής αποδοτικότητας των συναδέλφων ως πρόσχημα για την απόλυση τους.

Η Βίκυ ήταν πάντοτε τυπική στις υποχρεώσεις της και αντιστάθηκε με τα λόγια και τις πράξεις της ενάντια σε καθετί που θεωρούσε άδικο. Δεν υπέκυψε στις πιέσεις της διοίκησης για ανεξέλεγκτες υπερωρίες, διεκδίκησε και διεκδικεί μια αξιοπρεπή θέση εργασίας, καθώς δεν εργάζεται στη Vodafone για το χαρτζιλίκι ή από χόμπι. Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Atlas/Adecco, αλλά κυρίως στη Vodafone, που με τις κινήσεις αυτές προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους διαιρέσει.

Καθήκον μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της, τόσο στις νομικές διαδικασίες που θα δρομολογηθούν άμεσα, ξεκινώντας από την καταγγελία της απόλυσης της, όσο –κυρίως– συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν για τη δικαίωσή της.

Εκτιμούμε ότι λόγω της επικείμενης  συγχώνευσης με την Hellas Online οι πιέσεις για απολύσεις ή «οικιοθελείς παραιτήσεις» θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ας σημειώσουμε πως το προσεχές διάστημα οι προϊστάμενοι θα μας ζητήσουν να υποβάλουμε τις προσωπικές φόρμες αξιολόγησης.

Για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι στην κερδοφόρα Vodafone των εκατομμυρίων ευρώ, αυτοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι οι χαμηλόμισθοι που κάνουν απλήρωτες υπερωρίες, αυτοί των οποίων η διοίκηση μετρά ακόμα και τις ανάσες τους. Επιδιώκουν έτσι να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες πάνω μας με σκοπό να εκμηδενίσουν την οποιαδήποτε αντίδρασή μας. Για αυτό αρνούμαστε να υποβάλλουμε την φόρμα «της ντροπής».

Μόνο ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας διαρκείας μας, όλων των συναδέλφων, μπορεί να υποχρεώσει την εργοδοσία να υποχωρήσει. 

  • Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Βίκυς Κωστοπούλου

  • Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας

  • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα