Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο!

Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για 2η εβδομάδα ζητώντας να τους καταβληθούν οι ώρες που δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Με νέα μαζική συνέλευση την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις διαθέσεις των εργαζομένων το προεδρείο του σωματείου, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, προσπάθησε να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις. Η πρόταση του προεδρείου του σωματείου στην γενική συνέλευση των εργαζομένων ήταν ουσιαστικά το σταμάτημα της επίσχεσης. Τα μισά μέλη του προεδρείου πρότειναν ανοιχτά το σταμάτημα της επίσχεσης, προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους ότι μπορεί να έχουν δικαστικές κυρώσεις. Οι υπόλοιποι είχαν «ουδέτερη» στάση αρνούμενοι να πάρουν θέση για την συνέχιση της επίσχεσης, με αφορμή το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου τους ενημέρωσε ότι είχε υπογράψει η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) για τις ώρες του Φεβρουαρίου και με αυτήν την έννοια σε δύο τρεις μέρες θα υπογράψει και ο Πάρεδρος και σε δέκα – δεκαπέντε ημέρες θα πληρωθούμε τον μήνα Φεβρουάριο.

Αστεία πράγματα! Ξεκινήσαμε την επίσχεση για τα δεδουλευμένα τριών μηνών και το προεδρείο του σωματείου προτείνει το σταμάτημα της κινητοποίησης μας μόνο με την υπογραφή του ενός από τους τρεις μήνες!

Για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του σωματείου ήταν πίσω από τις διαθέσεις των εργαζομένων. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από το γεγονός ότι η συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων αφού οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί ούτε 1 ευρώ από τα χρωστούμενα και ακόμα και αν τους καταβληθεί ο Φεβρουάριος μένουν άλλοι 2 μήνες που τους οφείλονται.

Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο δείχνουν τη μαχητικότητα και τη διάθεση να αγωνιστούν και αυτό είναι προφανές ότι δεν πολυαρέσει στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αλλά σε μία περίοδο που σε όλη την υγεία υπάρχουν κινητοποιήσεις και που οι εργαζόμενοι γενικά και ιδιαίτερα στο δημόσιο χτυπιούνται από τα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις καλά οργανωμένες και μαχητικές κινητοποιήσεις, για την απόκρουση της επίθεσης και για να λυθούν τα προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Νίκος Μαλίνογλου,
μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Σισμανόγλειου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα