Συνεχίζεται η εκστρατεία για την αποκατάσταση των θυμάτων του Καζάκου

Ν. Κόσμος 

Την Δευτέρα 26/01 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Y.R.E. εκδήλωση στο Ν. Κόσμο με θέμα την αποκατάσταση των θυμάτων του Π. Καζάκου. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας συγκεντρώθηκαν 250 υπογραφές και 90 ευρώ οικονομική ενίσχυση.

Παρευρέθηκαν γύρω στα 30 άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί μετανάστες. Ένας πολύ καλός αριθμός αν αναλογιστούμε ότι πρώτη φορά οργανώνεται μια τέτοια εκδήλωση με τοπικό χαρακτήρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, παραθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες.

Ομιλητές ήταν ο Τίμοθυ Αμπντούλ (θύμα του ρατσιστή Καζάκου) και η Χριστίνα Ζιάκκα (εκπρόσωπος της Y.R.E.). Η παράθεση των προσωπικών εμπειριών του Τίμοθυ ήταν παραστατική και η ερώτησή του "Τι είναι αυτό που δημιουργεί Καζάκους;" έδωσε το έναυσμα για μια ουσιώδη συζήτηση. Από την εισήγηση δε της Χ. Ζιάκκα μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για πολλά αδημοσίευτα γεγονότα που αφορούσαν τα καθημερινά προβλήματα των μεταναστών.

Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα ακόμη βήμα στο καθημερινό αγώνα που δίνει η Y.R.E. για τα δικαιώματα των μεταναστών και την εξάλειψη του ρατσισμού.

Βαγγελίτσα Γέραλη

Βόλος

Στα πλαίσια της εκστρατείας της Y.R.E. για την αποκατάσταση των θυμάτων του Καζάκου, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Βόλο. Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 50 (με ηλικίες από 5 ως 55 χρονών), με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να μην επαρκούν τα καθίσματα τις αίθουσας!

Εισηγητές ήταν η Χριστίνα Ζιάκκα και ο Τίμοθυ Αμπντούλ, ένα από τα θύματα αυτής της επίθεσης. Οι εισηγήσεις αναφέρθηκαν στην κατάσταση που βρίσκονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά και στους λόγους για τους οποίους αναγκάζονται αυτοί οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Μετά ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία μίλησαν και άλλοι μετανάστες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση μιας μαθήτριας λυκείου η οποία ήρθε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια από την Αλβανία και όπως ανέφερε έχει αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές.

Σημαντική ήταν επίσης η οικονομική ενίσχυση που συγκεντρώθηκε για τη συνέχιση της εκστρατείας. Πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις-συζητήσεις γίνονται πολύ σπάνια στο Βόλο, αν και ο ρατσισμός, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλώνεται, είναι ένα θέμα που, όπως φάνηκε, απασχολεί τον κόσμο.

Ελένη Γέραλη

Γκύζη

Στα πλαίσια της εκστρατείας της YRE, για την αποκατάσταση των θυμάτων του δολοφόνου-ρατσιστή Καζάκο, πραγματοποιήθηκε στου Γκύζη εκδήλωση με θέμα την ρατσιστική βία. Στη συζήτηση μίλησε ο Τίμοθυ Αμπντούλ, ένα από τα θύματα του Καζάκου, του οποίου τα λόγια μας ωθούν όλο και πιο μπροστά στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία.

Την συζήτηση την παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα. Ανάμεσά τους υπήρχε και μια ομάδα Αλβανών νεολαίων, οι οποιοι μας διηγήθηκαν τις τραγικές εμπειρίες τους στην Ελλάδα, για τον "ζωώδες" τρόπο που τους αντιμετωπίζουν καθημερινα οι αστυνομικές αρχές και για την καχυποψία της κοινωνίας μόνο και μόνο επειδή… μιλανε διαφορετική γλώσσα απο τους Έλληνες!

Αξιοσημείωτο είναι οτι πριν απο ένα χρόνο στην περιοχη του Πολυγώνου υπήρχαν μαχαιρώματα απο αντι-Αλβανους επειδή "οι Αλβανοι μας παίρνουν τις δουλειές". Το συμπέρασμα που βγήκε είναι οτι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, "κλέβει" μέσα απο τα χέρια μας μια θέση στο χώρο εργασίας. Η λύση αυτού του προβλήματος θα έρθει μέσα από την συσπείρωση Ελλήνων-μεταναστών για να βγούμε μπροστά σε κοινούς αγώνες για την ανατροπή του συστήματος.

Τότε μπροστά στα μάτια των καπιταλιστών δεν θα φαντάζουμε απλά σαν μια μειονότητα, γιατί όπως είπε και ένας από τους παρευρισκόμενους, "μειονότητα είναι οι καπιταλιστές και όχι εμείς".

Γιώργος Λυγουριώτης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα