Συνέλευση εργαζομένων Μουσείου Βόλου: Συντονισμένοι αγώνες – να πέσει η κυβέρνηση – να φύγει η Τρόικα!

Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου προχώρησαν σε γενική συνέλευση η οποία ενέκρινε την πιο κάτω απόφαση.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

 

Δευτέρα, 20/2/2012

 

Εδώ και δυο χρόνια, οι εργαζόμενοι δεχόμαστε μια τεράστια  επίθεση στο βιοτικό μας επίπεδο. Έχουν βάλει σκοπό να διαλύσουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, να μας επιστρέψουν σε συνθήκες δουλείας και ζωής του 19ου αιώνα, να μας ρίξουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση.

 

Με τον νέο εφαρμοστικό νόμο, 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2012 και άλλοι 150.000 μέχρι και το 2015. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ψευδώς ότι είμαστε η πηγή των δεινών στην Ελλάδα και μας κόβει τους μισθούς, την ίδια ώρα που τα κέρδη των τραπεζών και μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχώς αυξάνονται. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΤ θέλουμε ένα δημόσιο λειτουργικό και εξυπηρετικό για τον πολίτη, με προστασία της αρχαίας μας κληρονομιάς, αλλά και όσων εργάζονται για αυτήν.

 

Με δεδομένη την ανεπάρκεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟΤ, Σύλλογος Β. Ελλάδος) και με την πεποίθηση ότι δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δε δημιουργήσαμε, δεν δεχόμαστε να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

 

Θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει η τρόικα.

 

 

Η γενική μας συνέλευση που έγινε στις 20/2/2012, πήρε τις εξής αποφάσεις:

 

  • Είναι απαραίτητος ο συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΥΠΠΟΤ, καθώς και ο συντονισμός μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών του Βόλου, όπως και όλων των δημοσίων υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζομένους σε όλους τους χώρους εργασίας να κάνουν γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις με συντονισμό μεταξύ μας.
  • Καλούμε τις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟΤ και το Σύλλογο Β. Ελλάδος να πάρουν αποφάσεις συντονισμού των υπηρεσιών και να καλέσουν σε κινητοποιήσεις. 
  • Καλούμε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε απεργία διαρκείας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και τη μη εφαρμογή του μνημονίου.
  • Δε δεχόμαστε τις απολύσεις και τις συγχωνεύσεις που μας επιβάλλουν.
  • Δε δεχόμαστε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες αξιολόγησης που θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο απολύσεων.
  • Δημιουργούμε συντονιστική ομάδα, μέσα από τη γενική μας συνέλευση, για να έρθει σε επαφή με τους εργασιακούς χώρους που προαναφέρθηκαν.

 

Επίσης αποφασίσαμε για:

 

  • Διεξαγωγή συνέλευσης των εργαζομένων της υπηρεσίας μας, όποτε κρίνεται απαραίτητο και ανάλογα με τις τρέχουσες εξελίξεις.
  • Ανάρτηση πανό στο Αρχ. Μουσείο Βόλου με τα αιτήματά μας, για να γίνει γνωστό στην κοινωνία ότι διαφωνούμε με τα μέτρα του μνημονίου.
  • Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας, του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) και του ΟΕΕ (Οργανισμός Εργατικής Εστίας) που τελούν υπό κατάληψη, καθώς και στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

 

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου, καθώς και στις τοπικές εφημερίδες.

 

 

_________________

Σημείωση

 

Δείτε την αναδημοσίευση της ανακοίνωσης των εργαζομένων στον τοπικό τύπο του Βόλου: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=40468&cat=88 
Και ακούστε συνέντευξη της συντρόφισσας Μαριάνθης Κυπρίδου, γι’ αυτό το θέμα, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Βόλου: http://soundcloud.com/xekinima/marianthi-kypridou-volosradio/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα