Συνέδριο 2005

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου, το Ξεκίνημα έκανε κατά κοινή ομολογία όσων το παρακολούθησαν το πιο πετυχημένο συνέδριο του μέχρι σήμερα.

Με την παρουσία συντρόφων από 11 πόλεις της Ελλάδας, με σχεδόν 100 εκλεγμένους αντιπρόσωπους παρόντες και αρκετές δεκάδες παρατηρητές (βασικά από την Αθήνα) αλλά και συντρόφους από την Κύπρο και την Διεθνή Οργάνωση (CWI) το συνέδριο αποτέλεσε ζωντανή απόδειξη της φρεσκάδας και της δυναμικής της οργάνωσης.

Στο διήμερο αυτό έγιναν συζητήσεις πάνω στις διεθνείς και ελληνικές

πολιτικές εξελίξεις, τα εργασιακά, το θέμα των νέων σχηματισμών της

αριστεράς καθώς και ζητήματα τακτικής που απασχόλησαν την οργάνωση την προηγούμενη περίοδο και που συνεχίζουν να την απασχολούν.

Συζητήθηκε επίσης ο απολογισμός της δουλειάς της οργάνωσης στην περίοδο που πέρασε από το προηγούμενο συνέδριο, πριν 3 χρόνια, και οι κατευθύνσεις για την επόμενη περίοδο. Επιπλέον, υπήρχαν ενημερώσεις από το νεοσύστατο και γοργά αναπτυσσόμενο κυπριακό τμήμα της CWI και από την Διεθνή.

Σε όλες τις συζητήσεις η ζωντάνια και ενθουσιασμός ήταν διάχυτα, ενώ το

επίπεδο της συζήτησης ήταν πολύ καλό. Ο αριθμός συντρόφων που μίλησε ήταν εντυπωσιακός, σε όλες τις συζητήσεις. Οι τοποθετήσεις έδειξαν επίσης την σε βάθος εμπλοκή των μελών της οργάνωσης στους χώρους τους και στα κινήματα – είτε είναι σχολεία και σχολές, είτε εργατικοί χώροι, είτε τοπικές κοινωνίες, είτε μετανάστες.

Η μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου όπλισε με πιο βαθιά κατανόηση αλλά και νέο ηθικό τα στελέχη και τα μέλη της Οργάνωσης από τα πιο παλιά μέχρι τα πιο νέα. Κατατέθηκαν δεκάδες τροποποιήσεις από τη βάση της οργάνωσης στη διάρκειας 6 βδομάδων προσυνεδριακό διάλογο που προηγήθηκε οι οποίες και συμβάλανε στην τελική διαμόρφωση των κειμένων. Τα κείμενα/ αποφάσεις του συνεδρίου, στην τελική τους πια μορφή, θα αρχίσουν από τις επόμενες μέρες να παρουσιάζονται στο σάιτ της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα