Συνεχίζονται οι δράσεις για να ξανανοίξει το «Λοιμωδών» στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συγκέντρωση με αίτημα να ξανανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από μια σειρά πολιτικές οργανώσεις, κινηματικές συλλογικότητες, αυτοδιοικητικά σχήματα, εργατικά σωματεία. Κοινός τόπος η ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας σε βάθος χρόνου με μαζικότητα και αποφασιστικότητα.

Στη συνέλευση που έγινε στον προαύλιο χώρο αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η συλλογή υπογραφών τόσο ηλεκτρονικά όσο και στον δρόμο, καθώς και να κατατεθούν ψηφίσματα σε δημοτικά συμβούλια, σωματεία και συλλόγους. 

Είναι μια μάχη που θα χρειαστεί ενότητα των αγωνιστικών δυνάμεων, σχέδιο, διάρκεια και δημοκρατία στον τρόπο λειτουργίας του κινήματος. Ως «Ξεκίνημα» θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με δράσεις και προτάσεις σε αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα.

Διαβάστε στη συνέχεια το κάλεσμα του «Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης», με βάση το οποίο γίνεται και συλλογή υπογραφών

Να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» ΤΩΡΑ! – Στελεχωμένο και εξοπλισμένo

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών. Από το 2013 σταμάτησε η λειτουργία του με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

 Να ανοίξει το «Λοιμωδών» τώρα που:

Με γεμάτες τις ΜΕΘ διασωληνώνονται άνθρωποι σε χειρουργεία και σε ακατάλληλους θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη και οι ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

Μετατρέπονται κλινικές και ολόκληρα νοσοκομεία σε χώρους covid έτσι οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας βρίσκουν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας κλειστές και παραιτούνται από κάθε ιατρική φροντίδα , ακόμα και από την φαρμακευτική αγωγή τους.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας περιμένοντας αύξηση των νοσηλειών όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης αλλά και λόγω της απόλυτης έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα βοηθούσαν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό.

Καλούμε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει το άνοιγμα του νοσοκομείου.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης να στηρίξει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Δεν σταματάμε! Για μας η ζωή αξίζει!

ΥΓ. *Και μερικά νούμερα που έχουν σημασία: Κλίνες ΜΕΘ σε λειτουργία: 536 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό (από 973 τον Απρίλιο του 2021 και από 3500 συνολικά που προτείνει ο ΠΟΥ με βάση τον πληθυσμό της Ελλάδας) -ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ είναι κάτω από το 60% και οι απώλειες σε προσωπικό για φέτος 9000 άνθρωποι (αναστολές εργασίας, συνταξιοδοτήσεις-παραιτήσεις ) * (Τα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,240ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα