Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που διώκονται!

Ανακοίνωση του «Ξ» Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων σέρνονται στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία!

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ προχώρησαν σε μήνυση στην παράταξη «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ»[1] για προκήρυξη που έγραψαν και στην οποία τους κάνουν κριτική!

Οι συνδικαλιστές ζητάνε το λόγο από την «Πρωτοβουλία» γιατί χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό «εργατοπατέρες», γιατί μιλάει για «διαιώνιση των προνομίων» και για «κοροϊδία των εργαζομένων», καθώς και για «επαγγελματίες συνδικαλιστές».

Με λίγα λόγια η ηγεσία του ΕΚΘ και του Σωματείου απειλεί με μηνύσεις όποιους της κάνουν κριτική, σα να λέμε την πλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας! Μας χρωστάνε δηλαδή και θέλουν να μας πάρουν και το βόδι! Έχουν το θράσος αυτοί που ευθύνονται για τις διαρκείς υποχωρήσεις και για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος να ζητάνε και το λόγο!

Ταυτόχρονα πρόκειται για προώθηση «νέων ηθών», όπου οι πολιτικές διαφορές μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκεται να λύνονται στα δικαστήρια, διαλύοντας κάθε έννοια διαλόγου και αντιπαράθεσης στα πλαίσια του κινήματος.

Οι εργαζόμενοι και μέλη της «Πρωτοβουλίας» περνάνε από προκαταρκτική εξέταση την Τρίτη 21 Απρίλη (φαίνεται σαν ψέμα αλλά δυστυχώς δεν είναι…) στις 10 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Όσοι μπορούν να τους συμπαρασταθούν καλούνται να είναι εκεί

  • Οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν!

  • Να φύγει τώρα ο εκκαθαριστής

  • Παλεύουμε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ως δημόσιου φορέα με εργατικό έλεγχο

  • Να διοριστεί άμεσα νέα Διοίκηση ώστε η εταιρία να λειτουργήσει κανονικά και να μπορέσει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς

  • Να δοθεί εντολή σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς να κάνουν συμβάσεις με την ΕΛΒΟ για τα οχήματα τους.

_____________________

[1] Η «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» αποτελείται από εργαζόμενους που κινούνται στο χώρο της Aριστεράς και των αγώνων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα