Συμμετοχή του «Ξ» στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Το «Ξεκίνημα» συμμετέχει στις εκλογές του «Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης» με τη σ. Γεωργία Βέλλιου.  

Από τα χρόνια των μνημονίων μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι στου Δήμους αντιμετωπίζουν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, μειώσεις στους μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας και προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα βλέπουν υπηρεσίες που ήταν αποκλειστικά στα χέρια του Δήμου να περνάνε στα χέρια ιδιωτών/επιχειρήσεων (όπως πχ στην καθαριότητα). 

Στα χρόνια της πανδημίας, πολλοί εργαζόμενοι στους Δήμους συνέχισαν να εργάζονται με ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και με εξαντλητικά ωράρια. Παράλληλα, η Κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς των λοκντάουν και τις περιορισμένες δυνατότητες αντίστασης ώστε να επιτεθεί συνολικά στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου τομέα, η είσοδος ιδιωτικών επιχειρήσεων σε κομβικές υπηρεσίες και η επίθεση στους εργαζομένους για να απαντηθούν χρειάζονται ενεργά και μαχητικά σωματεία.

Σε αυτό το πλαίσιο το «Ξ» συμμετέχει στις εκλογές του «Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ» που θα πραγματοποιηθούν 14-16 Δεκέμβρη με υποψήφια τη σ. Γεωργία Βέλλιου.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα