Συμμετοχή του «Ξ» στις εκλογές των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Το «Ξεκίνημα» συμμετέχει στις εκλογές της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας» (ΟΣΥΑΠΕ) με τη σ. Σοφία Σεπετζή, που κατεβαίνει υποψήφια ως συνεργαζόμενη με την παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση». 

Όλη την τελευταία περίοδο οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας, τις επιθέσεις στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και στην ενέργεια. Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας μαστίζονται από τις πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμόσει οι Κυβερνήσεις. 

Στον δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν, αφού οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις νέες προσλήψεις, ενώ πολύ συχνά οι νέες προσλήψεις αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με τους υπάρχοντες εργαζόμενους να παλεύουν να αντεπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας. Την ίδια ώρα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν ψηφίζουν στις εκλογές των ομοσπονδιών τους και δεν μπορούν να απευθυνθούν στα σωματεία τους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

Σε αυτό το σκηνικό, αυτήν την περίοδο οργανώνονται εκλογές σε μία σειρά από χώρους του δημοσίου. 

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου ο «Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»  (Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.) οργανώνει εκλογές για την ανάδειξη:
•    Διοικητικού Συμβουλίου και Κεντρικής Ελεγκτικής Επιτροπής,
•    Τοπικών Συμβουλίων των ΤΟ.Τ. και Ελεγκτικών Επιτροπών,
•    Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία (ΟΣΥΑΠΕ) και
•    Αντιπροσώπων για τα Νομαρχιακά τμήματα ΑΔΕΔΥ

Οι άμεσες προσλήψεις ώστε να δοθεί ένα τέλος στην υποστελέχωση των Περιφερειών (και συνολικά του δημόσιου τομέα), τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στους συμβασιούχους εργαζόμενους και η διεκδίκηση για αξιοκρατικούς διορισμούς προϊσταμένων και διευθυντών στην Περιφέρεια, είναι αιτήματα που πρέπει να διεκδικούνται συλλογικά. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε ενεργά και δραστήρια σωματεία και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 28ης Οκτωβρίου 24 (Φιξ) την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 8:00πμ έως τις 4:00μμ.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής