Συμβασιούχοι: Μόνο προσόν το “γαλάζιο χρώμα” για τελική μονιμοποίηση

Ανακοινώθηκε η τελική ρύθμιση για του συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, η οποία όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα της μονιμοποίησης των εκατοντάδων χιλιάδων που έμειναν εκτός από το Π.Δ. του Παυλόπουλου αλλά κινείται στη λογική του ρουσφετιού και «των δικών μας» παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η τελική ρύθμιση προβλέπει αύξηση του ποσοστού μοριοδότησης από το 40 στο 50% για τους συμβασιούχους που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες εργασίας, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες πρόσληψης σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή όμως προβλέπεται η συνέντευξη σε ειδική επιτροπή των υποψήφιων προσληφθέντων, η οποία θα μετρά καθοριστικά στην τελική απόφαση. Είναι ηλίου φαεινότερο πως με αυτό το παραθυράκι θα μπουν «επιτέλους» τα γαλάζια παιδιά στο δημόσιο. Η διαιώνιση λοιπόν του ρουσφετιού και της διαίρεσης της εργατικής τάξης είναι η πρακτική που θα… λύσει το πρόβλημα των 250.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων παραμένει και πάλι χωρίς δουλειά, έρμαιο της ψηφοθηρίας της εκάστοτε κυβέρνησης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής