Συμβασιούχοι με ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ συμβάσεις για 25 χρόνια στον ΟΔΙΕ!!

Συνάδελφε, Δημήτρη, ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στον ΟΔΙΕ;

Αυτή τη στιγμή στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας απασχολούμαστε περίπου 1000 εργαζόμενοι, οι 350 με συμβάσεις της 1 ημέρας.

Πόσο καιρό απασχολείστε με ημερήσιες συμβάσεις;

Κατά μέσον όρο 25 χρόνια, εγώ για παράδειγμα δουλεύω με τον τρόπο αυτό εδώ και 28 χρόνια. Οι συμβάσεις μας ξεκινούν κάθε μέρα στις 4 το απόγευμα και λήγουν στις 9 το βράδυ.

Και ποιο είναι το ημερομίσθιό σας για αυτό το ωράριο;

Παίρνουμε καθαρά 18,5 ευρώ τη μέρα. Φανταστείτε πως η καθημερινή μετακίνησή μας στο Μαρκόπουλο (έδρα του ΟΔΙΕ) κοστίζει 8 ευρώ! Και καταφέραμε να πέσουμε (!) στο κόστος αυτό μετά από ενέργειες του σωματείου μας, που μίσθωσε λεωφορείο και το πληρώνει με δικά του χρήματα.

Ποιο είναι το αντικείμενο της δουλειά σας; Καλύπτετε πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

Aπασχολούμαστε στα γραφεία στοιχημάτων, σε δουλειές συντήρησης του χώρου, ακόμα και ως φύλακες. Η παρουσία μας είναι απόλυτα απαραίτητη για την λειτουργία των ιπποδρόμων.

Μα καλά, με 25 χρόνια εργασίας, δεν σας πιάνει το προεδρικό διάταγμα για να μονιμοποιηθείτε;

Βάσει του διατάγματος Παυλόπουλου, θα έπρεπε να ήμασταν οι πρώτοι που θα μοινιμοποιούνταν. Όταν στείλαμε τις αιτήσεις μας στον ΑΣΕΠ, αυτός αποφάσισε θετικά για μας. Η διοίκηση όμως του ΟΔΙΕ, για τους δικούς της λόγους, σαμποτάρισε από την πρώτη στιγμή την άμεση μόνιμη πρόσλήψή μας. Δεν μας ενημέρωσε ότι ο ΑΣΕΠ μας μονιμοποιεί, το μάθαμε εμείς μετά από την δεύτερη προσφυγή μας στον ΑΣΕΠ, η οποία και αυτή δικαιώθηκε, αλλά η διοίκηση του ΟΔΙΕ κωλυσιεργεί μη στέλνοντας τα στοιχεία μας στον ΑΣΕΠ. Εδώ, η διοίκηση των ιπποδρόμων έχει ποινικές ευθύνες.

Είναι αλήθεια πως η διοίκηση του ΟΔΙΕ θέλει να προχωρήσει σε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ;

Ναι, τη στιγμή που δεν δίνει δεκάρα για εμάς, με 25 και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας, θέλει να προσλάβει για ρουσφετολογικούς λόγους «γαλάζια παιδιά», χωρίς διαγωνισμό, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς ΑΣΕΠ και μόνιμα!

Αφού οι συνθήκες είναι τόσο τραγικές, στην ουσία δουλεύετε με μεροκάματο πείνας χωρίς καμιά εξασφάλιση, γιατί κάθεστε σε αυτή τη δουλειά;

Είναι σωστή η ερώτηση, αν έρθεις όμως στη θέση μου θα καταλάβεις. Εγώ, όπως και πολλοί συνάδελφοί μου, είμαι 54 χρονών, πού θα βρω δουλειά; Τουλάχιστον τώρα έχω ασφάλιση και περίθαλψη, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σχεδιάζετε κάποιες κινητοποιήσεις για όλα αυτά;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει στάσεις εργασίας, 2ωρες στην αρχή, 3ωρες και 4ωρες στη συνέχεια. Σχεδιάζουμε ακόμα και καταλήψεις χώρων. Επιδιώκουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας, που να οδηγήσει σε νίκη, γιατί έχουμε δίκιο πέρα για πέρα.

Η διοίκηση τι λέει για όλα αυτά;

To μόνο που κάνει είναι να μας εκβιάζει πως θα μας απολύσει, αν συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλεί το σωματείο. Εμείς όμως δεν έχουμε πλέον τίποτα να χάσουμε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα