Συμβασιούχοι και … «δικαιοσύνη»: Η κλήση σας είναι σε αναμονή …

Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενο τεύχος, τον Απρίλιο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ψήφισε την εργασιακή καταδίκη χιλιάδων συμβασιούχων, καθώς ανέστειλε τις προηγούμενες θετικές αποφάσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε υπουργεία, δήμους και νομαρχίες. Τον Ιούνιο αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο – με συγκάλυψη του (πρώην) προέδρου του Α. Πάγου Ρ. Κεδίκογλου – της τηλεφωνικής ψηφοφορίας τριών δικαστικών που αδυνατούσαν να παρίστανται τη μέρα της ψηφοφορίας! Η «λεπτομέρεια» που δε λήφθηκε υπόψη ούτε του προέδρου ούτε των δικαστικών είναι ότι η τηλεφωνική ψηφοφορία είναι ρητά απαγορευμένη από το νόμο (συν του ότι οι τρεις αυτές ψήφοι θα μπορούσε να ήταν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς ήταν 28 κατά της μονιμοποίησης και 23 υπέρ αυτής)!

Είναι πασιφανές ποια πολιτική γραμμή ακολούθησε ο κύριος Κεδίκογλου, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Φτάσαμε στις επόμενες εκλογές και οι υποσχέσεις παραμένουν ίδιες, το αποτέλεσμα εξίσου απογοητευτικό για τους εργαζόμενους … ( η δέσμευση του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση αφορούσε 250.000 συμβασιούχους, μόνιμοι έγιναν περίπου 33.000).

Υπουργείο Πολιτισμού.

Την ίδια περίπου χρονική στιγμή, σε δίκη 20 συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ. με ασφαλιστικά μέτρα για διεκδίκηση μονιμοποίησης, δόθηκε αναβολή της υπόθεσης, αλλά με άρση της προσωρινής διαταγής που υποχρέωνε το κράτος να τους πληρώνει! Απόφαση που σημαίνει ότι το ΥΠ.ΠΟ. δε δέχεται πλέον τις υπηρεσίες των παραπάνω εργαζομένων ουσιαστικά δηλαδή τους απολύει. Σε σχετική ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού κύριο Βουλγαράκη, ο υπουργός συμβούλεψε τους άνωθι συμβασιούχους να παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά τους μέτρα, με την –προεκλογική – υπόσχεση ότι θα προκηρύξει γι αυτούς σύμβαση!

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα: ποιος τον πιστεύει, τη στιγμή που συνάδελφοι συμβασιούχοι αγωνίζονται στους δρόμους και ο υπουργός δεν τους δέχεται καν στο γραφείο του για να ακούσει τα αιτήματά τους; (μάλιστα, σε προηγούμενη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΥΠΠΟ με τον κύριο Βουλγαράκη και τον κύριο Παυλόπουλο, ο ένας έριχνε το «μπαλάκι» στον άλλο).

ΟΤΕ.

Τα τελευταία νέα είναι ότι ο ΟΤΕ προτείνει 640 θέσεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες, εκτός των άλλων, περιλαμβάνουν συμβασιούχους που έχουν σύμβαση μιας ημέρας! Την ίδια στιγμή, 1.000 συνάδελφοί τους τρέχουν στα δικαστήρια, για να διεκδικήσουν μονιμοποίηση!

Πώς γίνεται συμβασιούχους που έχουν προϋπηρεσία δεκαετιών να μην τους μονιμοποιεί το κράτος, θεωρώντας ότι είναι ακατάλληλοι και άλλους να τους μονιμοποιεί με σύμβαση μιας μέρας; Μια τέτοια είδηση αποτελεί σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και μυρίζει ρουσφέτι χρώματος γαλάζιου-ακόμα και γι αυτούς που έχουν αχρωματοψία…

Μαριάνθη Κυπρίδου,

Υπουργείου Πολιτισμού

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα