Array

Σύμβαση με τον εμπαιγμό και την κοροϊδία στο δήμο Πετρούπολης

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους εναπομείναντες συμβασιούχους-ες του δήμου Πετρούπολης, αφού αρχές Μάη αναμένεται να μείνουν και αυτοί στο δρόμο, χωρίς δουλειά. Πρόκειται για τους 49 από τους 76 συνολικά εργαζομένους, οι οποίοι σε αντίθεση με τους 27 συναδέλφους τους, δεν είχαν … μπάρμπα στην Κορώνη, έτσι έμειναν εκτός μόνιμης εργασίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης, ξεκινά από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μονιμοποιήσει το σύνολο (76 συνολικά) των εργαζομένων με συμβάσεις. Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, όταν η διοίκηση του δήμου, αποτελούμενη από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και μια ομάδα από τον τοπικό ΣΥΝ, αποφάσισε να μην προβεί στην διευθέτηση όλων αλλά μόνο των 27. Με προσωπικές πιέσεις και πολιτικούς εκβιασμούς, κατόρθωσε να μην υπογράψουν το ΦΕΚ οι 49 συμβασιούχοι, υπό την απειλή ότι δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση!

Άλλοι 4 εργαζόμενοι, προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του δήμου, χάνοντας όμως την πρώτη δίκη από διάσημο εργατολόγο τον οποίο προσέλαβε ο δήμος προκειμένου να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των 4 και οι υπόλοιποι. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των συμβασιούχων σε έκτακτη συνέλευση που κάλεσε το σωματείο εργαζομένων του δήμου Πετρούπολης στις 19 Μάρτη, οι 49 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν έκρυβαν την οργή τους για τον εμπαιγμό τους από τη διοίκηση του δήμου, εκφράζοντας όμως παράλληλα τα παράπονά τους προς το σωματείο των εργαζομένων, το οποίο δεν τους στήριξε όπως θα ήθελαν, όπως είπαν στη συνέλευση.

Βαριές ευθύνες στο τμήμα του ΣΥΝ που συμμετέχει στη διοίκηση του δήμου

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ πρωτοστάτησε στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων απέναντι στον εμπαιγμό του δήμου από την πρώτη στιγμή. Είναι γεγονός πως το τμήμα του ΣΥΝ που συμμετείχε σε αυτόν τον εμπαιγμό και στη διοίκηση του δήμου έχει βαριές ευθύνες. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν γίνει ποτέ μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των απολυμένων συμβασιούχων, καταγγέλοντας όλη τη δημοτική αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις απέναντι στους συμβασιούχους, κάτι που σίγουρα ενόχλησε πολλούς που έως τώρα παρουσίαζαν τους εαυτούς τους ?χωρίς καμιά εξουσιοδότηση ? ως τους δήθεν εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο!

Και τώρα τι μπορεί να γίνει;

Για μας οι εργαζόμενοι δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να διαχωριστούν σε μονιμοποιημένους και μη. Ο τεχνητός αυτός διαχωρισμός μόνο ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει και στους δύο. Υπό την αιγίδα του σωματείου, είναι ανάγκη να μη γίνουν δεκτές, έστω και τώρα, οι απολύσεις των 4 συμβασιούχων και ταυτόχρονα, να αγωνιστούν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του δήμου, μόνιμοι και μη, για να μην απολυθούν οι 49 συμβασιούχοι που λήγουν οι συμβάσεις τους στις αρχές Μάη. Με κινητοποιήσεις όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ενόψει προεκλογικής περιόδου, ο αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων είναι αγώνας και για το αύριο. Μέσα από τον «Καλλικράτη» και τη συνένωση δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που θα προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλειοψηφία των εργαζομένων -μόνιμων και μη- σε όλους τους δήμους, θα κινδυνέψουν να χάσουν την εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Πετρούπολης δεν έχουν άλλη διέξοδο από την πάλη για:

– ανάκληση των απολύσεων των 4

– κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων του δήμου να μην πεταχτούν από τις θέσεις τους οι 49 συμβασιούχοι που λήγουν οι συμβάσεις τους στις αρχές Μάη

– συντονισμό με τους χιλιάδες άλλους συμβασιούχους και εργαζομένους των ΟΤΑ που αναμένεται να αντιμετωπίσουν παρόμοια κατάσταση

Στην προσπάθεια αυτή οι τοπικοί φορείς (τοπική ΕΛΜΕ, σύλλογος δασκάλων κτλ) πρέπει να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων. Άλλωστε η δημοτική αρχή προετοιμάζει ήδη την πρόσληψη – στη θέση των 49 – άλλων συμβασιούχων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ομηρία των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα